Kutyák

Menhelyről örökbefogadott kutyánk hány és hasmenése van...

kategória Kutyák
Kérdező Puszedlee

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Asszony! Problémánk van sajnos, nem is kicsi. Remélem, csak mi gazdik reagáljuk túl, de kitudja, ezért fordulunk most Önhöz. Múlthét szombati napján Vácott található Zöld Menedék Állatmenhelyről elhoztunk egy kiskutyát. Német-juhász keveréknek tűnik, de mivel Ők sem tudták pontosan megállapítani, így ez a kérdés sajnos annyiban is maradt.

3 napon át eleven, jó étvágyú, életvidám kutyus volt, ám az állapota keddi napon délután rohamosan romlani kezdett. Elkezdett menni a hasa, kakaó szerű állagban jött elő, valamint beindult nála a hányás is, ami mára ott tart, hogy csak a saját nyálát hányja ki, ami hófehér hab tulajdonképpen. Inni iszik, amikor már szinte ráerőszakoljuk, de enni nem hajlandó. Kedvtelen, néha a szekrény és a fal közti kis résbe is képes bemászni, hogy ott hányjon. Ezeket a kis lyukakat betömtük hogy ne férjen hozzá természetesen. Életkedve a nullával egyenlő. Állandóan alszik, amikor felkel, akkor hány, iszik egy keveset és visszafekszik .Eltűnt az életvidámsága, és nagyon szeretnénk segíteni neki, de mivel 2-3 hónapos menhelyes kutyáról beszélünk, nem tudjuk hogy kezdjünk neki.V anguard plus 7 oltásból kapott 2-t egy kék és egy zöld matricásat, valamint féreghajtónak Pratel matricás az oltása a kiskönyvében. Kérem segítsen, mert kétségbe vagyunk esve, és szeretnénk, ha jobban lenne a mi kis Puszedlink. Tisztelettel, és válaszára várva: Dudás Katalin és Hegedüs Richárd

Válasz

Általános tapasztalat, hogy olyan helyeken, mint a menhelyek is, ahol sok kutya van együtt, lényegében az összes fertőző kutyabetegség jelen van, és sajnos nagyon gyakori, hogy az onnan származó állatok már fertőzötten, esetleg a betegség lappangó stádiumában kerülnek ki onnan. Amit leírt, azok alapján nem sok kétség van afelől, hogy itt is erről lehet szó. A kutyájuknak sürgősen állatorvosi kezelésre van szüksége, ennek hiányában az sem kizrható, hogy elpusztul. Keressenek sürgősen állatorvost!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »