Kutyák

A véleményét szeretném kikérni, a kutyámmal történtekkel kapcsolatban.

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező kovdori

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A véleményét szeretném kikérni, a kutyámmal történtekkel kapcsolatban. (Berci 7 éves, kan, német juhász és német vizsla keverék.) A hétvégén kint voltunk a kutyával a teleken, ő ide-oda szaladgált, ásott, látszólag nem volt semmi baja. Az egyik pillanatban a kutyára néztem és akkor vettem észre, hogy a földön fekszik. Közelebb mentem hozzá, és láttam ahogy öklendezik és szürkés színű habos nyálkásat hányt. Azonnal elindultunk vele az állatorvoshoz, ez kb. 20 percig tartott, közben nehezen lélegzett, néha öklendezett, de nem jött ki belőle semmi.

Az állatorvos infúziót és többféle injekciót adott neki, mivel korábban nem vettünk észre semmit a kutyán, kapott kullancsfertőzésre és mérgezésre is ellenszert. Megmérte a lázát is ami 39,7 fok volt, ajánlotta, hogy itassunk vele kamilla és rendes teát mézzel összekeverve, illetve adjunk neki lázcsillapítót is.

Ezután elindultunk vele haza, útközben már nem volt szapora a légzése, de bekakilt, ami pirosas véres kicsit lágy állagú volt. Itthon kivettük a kocsiból, adtunk neki inni, amit el is fogadott és elég sokat ivott is, eközben elkezdett szivárogni a fenekéből a vér, ami nem volt teljesen tiszta. Felhívtuk az orvost, hogy ez normális e, azt válaszolta, hogy ha intenzívebb lesz vissza kell menni és ad neki vérzéscsillapítót.

Folyamatosan figyeltük és itattuk, a vérzés nem erősödött. Egy kis idő elteltével erőt vett magán és elvonult egy félre eső helyre, nem vettünk észre az állapotában semmiféle változást. Egyszer csak eldőlt az oldalára, vett két mély, de rövid lélegzetet és kimúlt.

Ez az egész mindössze 3 óra alatt zajlott le. Az állatorvos nem mondott semmit, hogy mi okozhatta. De egyszerűen érthetetlen, hogy ilyen rövid idő alatt mi okozhatja egy életerős, egészséges, jó étvágyú, vidám kutya halálát? Előre is köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves gazdi!

Nagyon sajnélatos eset, de sajnos azt, hogy mi okozta a halálát, így nem lehet megmondani, erre a kérdésre csak akkor lehetett volna válaszolni, ha felboncolásra került volna. A legvalószínűbb azonban a mérgezés.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »