Kutyák

Mibe halt bele a kutyám?

kategória Kutyák
Kérdező picike7

Kérdés

Kedves Háziorvos! Sajnos már nem tudok mit tenni, mert meghalt a kutyus pár nap után. A Paksi menhelyről fogadtunk örökbe egy kiskutyát, még csak 8 hetes volt. Semmi oltást nem adtak neki be, egy féregtelenítőt kapott meg. Amikor hazahoztuk, délutánra már véres volt a széklete, azonnal elvittük az állatorvoshoz, és megkapta a parvo virus ellen az oltást, és azt mondta az orvos hogy most 10-14 napig aggódhatunk hogy megmarad-e vagy sem! Ez pénteki nap volt. És szerdán már hányt a kutya és hasmenése volt. Akkor visszavittem adott neki injekciót, és azt mondta hogy lehet parvós, csak találgatott. Csütörtökön már nagyon rosszul volt,akkor is elvittem, akkor is adott neki injekciót, meg valamit lenyomott a torkán amit utána ki is hányt. Pénteken vissza kellett vinnem, de addigra már nagyon gyenge volt a kutyus, megint adott neki injekciót, és azt mondta akkor már hogy parvós és infuziózni kell, de akkor se biztos hogy megmarad, de ö most elutazik, de Dunaföldvárra vigyük a klinikára, de sajnos oda nem tudtuk levinni.

Elvittem egy másik állatorvoshoz itt pakson, és adott neki 4 injekciót és bőr alá infuziót, a parvó ellenit is beadta neki az orvos. Még mindig hányt, és már nagyon gyenge volt a kutyus. Aztán szombaton visszavittük, és megint megkapta ugyanazokat mint pénteken, de estére már nagyon nem volt magánál, már a széklete is olyan volt mintha genny jött volna ki belőle, alig hányt és nem ivott egyáltalán. Akkor már tudtam h nem sok van neki hátra. Teljesen be volt esve a kis pocija, kb,1,35 kg volt már csak. És hajnal 4 után el is pusztult. De előtte hányt még egyszer, kapott egy pasztát lábadozó kutyusoknak és azt délután kapta meg, és hajnalba kihányta sajnos. Azt hittük megmarad, mert javulni látszott az állapota! És több mint 20000 ft ba került ez, és nem sikerült megmentenünk sajnos. Pedig kb 6 hónapja vesztettünk el egy 10 éves kutyust. Úgy gondoltuk hogy itt az ideje egy másik házi kedvencnek. De sajnos ezek után egy életre elment e kedvem a kutyáktól. Egy hét alatt megszerettük a kis csöpséget. És nagyon fájdalmas hogy már nincs közöttünk! Bár én úgy érzem hogy amit tudtunk mindent megtettünk érte, mégis hibásnak érzem magam! Mert nem sikerült megmentenünk! Azt egy életre megtanultam , menhelyről soha! UI: Mi az amit rosszul csináltunk????? Köszönettel:Sz. Ági.

Válasz

Kedves Ági! Sajnos a kutyus már (tünetmentesen) fertőzött lehetett, amikor hazavitték. Ahogy a levelében olvasom, valóban sok mindent megtettek érte. Azt írja, hogy egy életre elment a kedve a kutyáktól. Őszintén remélem, hogy azóta már megváltozott ez a véleménye. Üdvözlettel: Dr. Takács Györgyi

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »