Kutyák

Miért halt meg a kiskutyánk?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező juli03

Kérdés

Tisztelt szakértő.

Két hete kaptunk egy kb. 7 hetes labrador kiskutyát. Már másnap ahogy elhoztuk eléggé rosszul volt, Hányt és a hányadékban giliszták voltak. Utána a hasa is elkezdet menni és a székletében is giliszták voltak .Persze egyből vittük orvoshoz aki el is látta. Másnap is nagyon rosszul volt és elképesztő mennyiségű és nagyságú gilisztákat ürtitett a kiskutya,s zámomra hihetetlen hogy az a nagy kupac giliszta hogy fért el benne. Pár nap alatt kitisztult, visszatért az étvágya nagyon kis vidám játékos kiskutyus volt. Persze figyeltünk az étkezésére, mivel nagyon ki volt szegénykém éhezve habzsolt volna de nem engedtük neki szépen módjával etettük hogy ne terheljük a kis gyomrát. Aztán vasárnap hirtelen nagyon rosszul lett, nehezen lélegzett és szerintem fel is fújódott a kis hasa, nem is tudott lefeküdni mert akkor nem kapott volna levegőt.

A hasát ha megfogtam fájdalmasan nyüszített és nagyon feszes volt neki a hasas. Állatorvost nem találtuk nem vette fel a telefont és otthon sem tudtuk elérni. Este sajnos sürgősen el kellet mennem ,mire hazaértem már szinte kapkodta a levegőt iszonyatosan fulladt és fájdalmai voltak,lábra sem tudott állni. Öklöndözött de nem tudott hányni, viszont volt széklete az egyik normális a másik világos barna híg. Szédelgett is olyan furcsán dülöngélt ahogy ült, Az állatorvost az éjszaka sem tudtam elérni, reggelre elpusztult a kutyus. Tudom hogy ezt ön sem tudja biztosra megmondani hogy mi történ vele, de még is a tünetei mire utaltak ön szerint. Sajnos nem tudok beletörődni hogy elvesztettem, úgy érzem az én hibámból történ.

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Nagyon sajnálatos az eset. A fiatal kiskutyákra  többféle súlyos vírusbetegség is leselkedik. Néha 1-2 nap alatt végez az állattal. A leírásból nem derült ki, hogy kapott-e védőoltásokat, milyet és hányszor. A biztos diagnózist csak boncolással lehetett volna tisztázni.

Ha egy kiskutyának ilyen tünetei vannak, gyorsan menni kell vele az ügyeletre (nem szabad várni a helyi állatrovosra):
http://www.bpallatorvos.hu/ugyelet.html

Üdvözlettel és együttérzéssel
Dr. Szaniszló Ferenc

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »