Kutyák

Kutya táplálékallergia

kategória Kutyák
Kérdező manocska23

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Következő lenne a problémánk. A kutyám már egy jó ideje (kb nyár eleje óta) folyamatosan vakarózik, és véresre rágja/harapja a bőrét. Van egy ismerős állatorvosunk akitől tanácsot kértünk. Bolhára gyanakodott, de nem volt benne, úgyhogy allergiára gyanakodott. Anyukám üzemi konyhán dolgozik, így onnan kapja a vacsoráját is. Ebből következtetett arra hogy esetleg csirkehús allergiája van. Egy ideig hanyagoltuk a csirkehúst, de nem segített rajta.

A hasán piros pöttyök vannak ami hasonlít az allergiás tünetekre, emellett nagyon, de nagyon vakarózik, és rágja a saját bundáját bőrét. Ahol rágja egy idő után a szőr is eltünik de még így is annyira viszket szegénynek hogy a bőrét is véresre rágja. Leginkább a lábait,farkát végig, és a hátát rágja.(Gondolom ezek az elérhető helyek számára.)

Adtunk neki allergia gyógyszert, mert a családba sajnos apukám allergiás, de a lényeg az hogy azzal a vakarózást enyhíteni tudjuk valamennyire, illetve a rendszeres fésüléssel próbálunk segíteni. Mi lehet a baj? Van aki szőr atkára gyanakszik...

Lehet hogy a üzemi konyha koszt nem tesz neki jót? Általában húst, rizst napi szinten kap, emellett még csontot is. Nem fiatal kutya, kb 5-6 éves keverék lehet. Hogy tudnánk segíteni rajta? Nagyon sajnáljuk már szegényt mert nézni is rossz hogy folyamatosan csak vakarózik és rágja magát :(

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Gazdi!

A kutya allergiás viszketegségének számtalam oka lehet (pollenek, poratkák, gombaspórák, ételek stb.). Ennek kiderítése csak vérből végzett részletes allergia vizsgálattal lehetséges és megoldást is ez szolgáltat.

Üdvözlettel Dr. Szaniszló Ferenc

www.vetlabor.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »