Kutyák

Mopsz lába görcsöl

kategória Kutyák
Kérdező Beus75

Kérdés

Szépnapot.

A Mopsz kutyánknak a hátsólábait huzza a görcs és nehezen tud rajta állni. Az állatorvos adott neki injekciót de 2nap mulva megint elöjöttek a tünetek.

mit tehetünk érte?

Válasz

Kedves Gazdi!

Mivel nem látjuk a kutyát, kétféle lehetőséget tudunk javasolni:

Az egyik ortopéd szakrendelő felkeresése. A sántításról sem lehet semmit mondani látatlanban. Konkrét fizikális vizsgálat nélkül nehéz ilyen sántaság esetekben tanácsot adni, ezért arra tudom bíztatni, keressen fel egy olyan állatorvos kollégát, aki ortopédiai kérdésekben esetleg nagyobb jártassággal rendelkezik. Az alábbi linken biztos talál lakhelyéhez közel praktizáló ilyen állatorvost: http://www.kisallatortopedia.hu/allatorvostagok

Illetve az epilepsziás rohamoknak igen sokféle típusuk van, így a nyálzás, szájhabzás nem feltétlen velejárója egy rohamnak. Elofordul, hogy csak egyetlen izomcsoport, vagy egy testfél görcse jelentkezik. Konzultáljanak kezeloorvosukkal, illetve a rohamokról vezessenek naplót: mikor jelentkeztek (dátum, napszak), meddig tartottak, milyen jelleguek voltak, volt-e valamilyen elozményük, ismert-e valamilyen kiváltó tünet, stb. Ha a rohamok "csak" évente egyszer jelentkeznek, érdemesebb oket tolerálni. Gyakori rohamoknál már szükség van tabletta állandó szedésére, amelyet állatorvosuk írhat fel, vizsgálat után. Ezen kívül javasolt vérvizsgálatot is végeztetni, annak megállapítására, nincs-e valamilyen szervi probléma a görcsök hátterében. Ha szuka kutyájuk van (nem írta, hogy szuka vagy kan), ajánlott az ivartalanítása, mert a tüzelés alatt gyakrabban jelentkezhetnek rohamok.

Őket ajánljuk:
Epilepsziás Kutyákért Alapítvány
http://www.haziallat.hu/szaknevsor/allatorvosok/epika/254/

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »