Kutyák

8 hetes labrador keverék kutyámat mivel etessem?

kategória Kutyák
Kérdező fozd

Kérdés

Üdvözlöm!

Most került hozzám egy labrador-kuvasz keverék 8 hetes kutyus. Érdeklődni szeretnék, hogy a konzervvel illetve táppal való étkezést lehet e váltogatni vagy csak egytípusúra kell ráállni?

Válasz

Kedves Olvasónk,

a nagytestű kutyák helyes táplálásáról az alábbi cikkben olvashat:
http://www.haziallat.hu/kutya/taplalkozas/nagytestu-kutyafajtak-helyes-taplalasa-240/1533/

Nemrég megjelent egy igen hasznos, közérthető, olvasmányos szakkönyv, amely igen hasznos segítője lehet azoknak, akik mélyebben érdeklődnek a kutyák táplálása iránt, és a házi koszt etetéssel kapcsolatban is értékes tanácsokkal szolgál.
A könyv szerzője: dr. Fodor Kinga, címe: Mit egyen a kutyám?

Alapvetően elmodható, hogy prémium kutyatápot érdemes választani, inkább szárazat mint konzervet, de konzervet is kaphat néha-néha. Friss ivóvíz mindig legyen előtte!

A csontról:
A csirkecsont szilánkosra törik, ezáltal megsértheti a kutya gyomrát. Ne adjunk neki csirkecsontot! A nyers csirkenyak lepépesítve csak akkor jöhet számításba, ha hasmenése van a kutyusnak.A kiskutya fogváltáskor (3 hónapos kor) csaknem minden tárgyat rág, hogy csillapítsa viszkető fogínyét. Ilyenkor kapjon nagy, lapos, főtt csontokat. Sok csont elfogyasztása viszont székrekedést, esetleg bélelzáródást okozhat. Sohasem szabad baromfi csövescsontot adni a kiskutyának, mert ezeket könnyen lenyelhetik egyben, s a nyelőcsőbe szorulhatnak, esetleg kilyukaszthatják a beleket. -A legjobb, ha sertés csontot adunk neki. (alaposan megfőzve)- A velős, és a lapockacsont is remek eledel. (alaposan megfőzve)- Hetente 1-2 alkalomnál többször ne adjunk csontot a kutyának. Ha gyakrabban kap gondjai lehetnek a tápanyag kiürítésével, a túl sok csont etetése bélrendszeri problémákat okozhat.- Mindig nagyon alaposan főzzük meg, soha ne adjuk nyersen!- A kutya fogainak nagyon jót tesz a rágódás a csonton!- A csont tisztítja és erősíti a fogakat!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »