Kutyák

Német juhászomnak ivartalanítás után mitől vannak komplikációi?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Lex

Kérdés

2010. 08.11-én ivartalaníttattuk német juhász kutyánkat. Az egyik belső varratot ki kellett szedni a kutyusból, mert a gallér levétele után kinyalta a sebét és próbálta saját maga kiszedni. Azt mondták, hogy a szervezete nem bírta a varratot. A műtét óta szinte állandóan orvoshoz járok vele. Hol a dyspláziás csípője miatt (2005.februárjában született) hol egyéb panaszok miatt. Duzzandt mirigyek, torokgyulladás erőteljes szőrhullás.

Úgy vedlett mint tavasszal szokott. Étvágya jó a kutyusnak, de fülei szétállnak, sokszor elfekszik, nehezen kel fel (de ez lehet a csípőjétől is) ha kimegyek az udvarra, sokszor nem jön hozzám, "karikásak" a szemei, látszik a pofikáján h. valami nem stimmel. Most a szemhéja pirosodott be, láttam, h vakarja is. Műtét óta úgy szalad mint egy nyuszi, mind a két hátsó lábát (a balt előbb) felkapja.

Amikor begyulladt a csípője, nem így szaladt. Kapott a szőrére Megadermet, csípőjére napi 1 Rimadilt, 1 hétig napi 1*3/4 tbl.Xiclav 500 mg antibiotikumot. Az első antibiotikumra -a nevét nem tudom, injekcióban kapta - nem reagált; és 2* 1/2 Algopirin (hisz lázas is volt). Korvimin arthrot évek óta minden nap etetéskor kap. Nem lehetséges, h. a varrat kiesése miatt valami nem megfelelően gyógyult össze? Elképzelhető hogy allergiás lett a kutyám? A gyulladás okozhatta a vedlés-szintű szőrhullást? Havonta kapja a kutya a Frontlin-t, okozhat így is betegséget a kullancs. Habár nem láttam benne kullancsot, de már nem tudok mire gondolni.

Válasz

A kérdések sokasága és a kórelőzmény kuszasága miatt mindenképpen személyes konzultációt javasolnék és alapos fizikális vizsgálatot.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »