Kutyák

Miért nem hagyja befedezni magát 7 éves német juhászkutyánk?

kategória Kutyák
Jelleg Szaporodás
Kérdező gabi

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr.

Nekünk van egy most 7 éves német juhász szuka kutyánk. K.b 1-1.5hete tüzel. Nála ez elég sokáig tart és nagyon erős és sok vérzéssel jár. Szeretnénk kiskutyát, de nem hajlandó bepározni. Volt már neki 3-4 éve kiskutyája, akkor semmi gond nem volt. Már második éve visszük több kanhoz is, de semmi. A kan követi megvan veszve, de ő morog és néha neki megy. Otthon a 2 éves kis keverék fiú kutyánknak meg szépen odatartja magát, de szerencsére az nem éri el mert picike hozzá. Mit tanácsol, hol rontjuk el?

Annyi mindent mondanak, hogy erőszakkal próbálkozzunk, de olyat is mondtak, hogy lehet gennyes méhgyulladása van és azért nem akar. Tavaly voltunk ultrahangon is, de nem látott arra utaló jelet a doktornőnk. Kérem mihamarabbi segítségüket köszönettel.

Válasz

A hosszan tartó, erős vérzés hátterében hormonális rendellenesség is lehet. Javaslom, hogy szülészeti szakrendelésen vizsgáltassa meg a kutyát. Vérvétellel megállapítható a progeszteron szint, és ennek megfelelően a pároztatásra legalkalmasabb nap is. Végső esetben megoldás a mesterséges megtermékenyítés is.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »