Kutyák

Palotapincsimet műtötték. Méhgyulladás. Most nincs magánál...

kategória Kutyák
Jelleg Nemi szervek
Kérdező Epresfagyi

Kérdés

11 éves palotapincsimnek méhgyulladása volt. Elvittem pénteken állatorvoshoz, ahol még aznap meg is műtötték. Viszont műtét közben kiderült h a méhébe sok ciszta volt és daganatot is talált benne. Ahogy vége lett a műtétnek, leállt a légzése és a keringése újra kellett éleszteni. Utána stabilizálódott az állapota. Viszont most olyan állapotba van mintha kómába lenne.

Nincs magánál, néha elkezd hangosan ugatni, van h nyüszít meg dobálja magát. Utána hirtelen mélyen alszik. Ha hozzáérnek azt érzi, mert megrándul, vagy mozgatja a szemét. Mára vasárnap regelre, annyit javult az állapota, hogy amit az orvos ad neki fecskendővel étel és víz, azt lenyeli szépen. De továbbra sincs magánál. Úgy féltem, nemtudom, hogy mi lesz vele :(. Konkrét választ nem kaptam az orvostó, hogy miért nem tér magához. Az ő házába van, ő figyli állandóan.

Válasz

Nagyon nehéz ilyen esetben véleményt mondani, mert a kapott információk nem elégségesek ehhez. Az operáló állatorvos tudja csak, hogy mit talált a hasüreg megnyitása során, ill. az észleltek összefüggésbe hozhatóak-e a jelenlegi tünetekkel. Az ilyen típusú beavatkozások rendszerint életmentő jellegűek (pl. egy gennyes méhgyulladás esetén), és nem nagyon lehet mérlegelni, hogy az állat hogy fogja bírni a műtétet, mert műtét nélkül elpusztul. Ha pedig a gennyes méh perforálódott, akkor a műtéttel sem biztos, hogy életben tartható a beteg. A felsorolt leletek kapcsán akár olyan toxikus (belső mérgezéses) állapot is lehet, amely a tapasztalt tüneteket is okozhatja. Mindenesetre az jó, hogy a beteg állandó felügyelet alatt van, és állapotának megfelelően azonnal megkaphatja a szükséges kezeléseket, táplálást.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »