Kutyák

Palotapincsimet megtámadta két kutya, a combja csúnyán megsérült...

kategória Kutyák
Kérdező Andy_76341

Kérdés

Van egy 5 éves, 3 és fél kg-os palotapincsi kutyám. 2 napja megtámadta egy roti és egy újfoundlandi. Az állatorvosunk röntgent javasolt, el is vittem. A jobb belső combján csúnya duzzanat van, és lila véraláfutásos. A bal combcsontja pedig kiugrott a helyéről.

A röntgent végző orvos azt monda, hogy ha ragaszkodunk a kutyához, akkor meg kell műteni és visszarakni a csontot. Hazajöttünk és az itteni orvos megnézte a röntgenfelvételt. Ő azt mondja, hogy ha megműtik, akkor élete végéig fájni fog a lába és szenvedni fog. Azt tanácsolja, hogy ne műttessük meg, kapjon gyógyszereket (Enroxil, Rimadyl, Milgamma). Várjunk 4-5 hetet és ha nem lesznek fájdalmai, akkor így élhet, mivel kicsi a súlya és nincs megterhelve. De ha fájdalmai lesznek, akkor célszerű lesz elaltatni.

Kérem adjon tanácsot, mert nem szeretném, ha el kellene altatni a kutyámat. A kutya nem eszik, csak iszik, naponta többször helyet változtat, mindkét lábát enyhén terheli. Szeretném ha élne, de fájdalmak nélkül.

Válasz

Amennyiben a "combcsontja kiugrott a helyéről" a csípőízület ficamát jelenti, én is a műtét mellett teszem le a voksom. Jól sikerült műtét után a végtag funkciója teljesen helyreáll, az állat fájdalom nélkül, tökéletesen képes használni operált lábát. Ha a csípőficam nem kerül műtétre, akkor valószínűbb, hogy az állat hosszú ideig vagy akár örökre sánta marad.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »