Kutyák

Vemhes pincher szőre hullik

kategória Kutyák
Kérdező Pincsi

Kérdés

Üdv tisztelt Doktor Úr,

az lenne a kérdesem, hogy őzlábpincher 9honapos, fejéről elkezdett hullani a szőre, szeme kőrul, ez mitől lehet?? étvagya sincs olyan mint volt, meg 23napja paroztattuk is.

Valaszat előre is köszönöm

Válasz

Sok oka lehet a szőrhullásnak, de feltétlenül biztos, hogy kóros esettel állunk szemben. Nem írta, hogy lakásban tartják-e a kutyust. Ha igen, akkor előfordulhat, hogy csak a szőrzet átépüléséről van szó, ami a kinti hideg és a lakásban levő meleg miatti különbség miatt jelent meg.
Ha a szőrhullás foltokban esetleg szimmetrikusan jelentkezik, akkor hormonális betegség, vagy vitaminhiány gyanúja merül fel, melyet azonban mindenképpen állatorvosnak vizsgálni kell.
Ha csak foltokban, például kör alakban hullik a szőr, akkor gombás fertőzésre gondolunk leginkább.
Ha pedig a korábban említett diffúz, teljes testen jelentkező szőrhullást tapasztalják, akkor lehetséges, hogy a szőrképzéshez szükséges egyik ásványi anyag hiányzik, például a cink.
Elsőnek azt javasolnám, hogy próbáljanak ki kifejezetten szőr és bőrtápláló vitaminokat. Ezeket állatpatikában lehet megvenni. Létezik kapszula, tabletta vagy akár olaj is. Én ez utóbbit szoktam előszeretettel javasolni, mert könnyebben megeszik a kutyusok és jobban szívódik fel, ezáltal hamarabb hasznosul.
Samponos fürdetés csak másfél vagy kéthavonta történjen. Gyakoribb fürösztésnél kiszárad a bőr és a szőr is jobban hullhat.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »