Kutyák

Pitbull kutyám ételallergiás? Amiatt hullik a szőre?

kategória Kutyák
Kérdező aurika

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Szeretném pár mondatban leírni a kutyusommal történt eseményeket!

2012.06.25-én kaptunk egy szurit (nevét nem tudom), mert köhögött a kutyus!

07.08-án reggel észrevettem, hogy a jobb füle mögött egy csíkban kihullott a szőr! Azonnal telefon és meglettünk nyugtatva, hogy beszorult a feje valahová! A kutyusom Maya április 22-én volt 2 éves, pitbull. Soha nem láttam, hogy valahová bedugta volna a fejét! Másnapra a másik füle mögött is kihullott egy csíkban a szőr! Telefon, délután 4-kor szuri! Valamilyen gyulladás elleni szer!

Este 7-kor levittem sétálni, és kb. 10-15 perc elteltével a kutyus másodpercek alatt beödémásodott! Én még nem láttam ilyet soha! Elvesztette a mozgáskoordinációját, mindenhol dudorok és fetrengett a földön! Ordítva telefon! Rohanás! Csalánkiütés, szuri (Prednisolon+Calcium) és hűtés, mert 41 fokos volt a láza! Egy óra alatt helyre jött, mentünk haza!

Fél 10-kor kezdődött megint a pukli! Rohanás! A harmadik Prednisolon+Calcium hozta helyre a testét! Éjszaka még 2 óránként kellett neki adni tablettába a Prednisolont! Az allergia tünetek azóta nem jelentkeztek! De a magam megnyugtatására elvittem másik doktor bácsihoz 07.16-án!

Itt kaptunk ProMeris Duo 799-et mert a kutyusnak a nyakánál és a mellénykéjénél foltokban hullik a szőre! Már nem csak a fülénél! A Prednisolont kb. 4-5 napig adtuk neki, de már csak csökkentve reggel-este 1-1. Kap májvédő kapszulát RxVitamins-t Hepatot Support-ot, mellette kap Grizzly Alaszkai lazac olaj-at este-reggel!

Az étrendje szegénykémnek, két hete száraz kaja! Happy Dog hypoallergén vagy struccos, vagy bárányos! Nem merek neki mást adni, mert állítólag ételallergia okozta az ödémát! Vért nem lehet venni tőle csak akkor ha kiment belőle a szteroid!!

A szőre még mindig hullik és ez az ami nekem nem tetszik! Éj fekete szőre most sárgás árnyalatot vett fel, foltokban! A nyaka alatt már szinte szőr sincs! Nem mondtak sehol semmit, csak azt, hogy ételallergia!!! Mielőtt elvinném őt egy újabb doktor bácsihoz, szeretném az Önök véleményét is kikérni!

Nagyon várom válaszukat!

Válasz

Kedves Gazdi!

A tünetek alapján heveny anaphylaxia-ja volt a kutyusnak. Az ételallegia ilyet nem okoz. Bár allergiáról van szó - nem is akármilyen hevességűről - de ezt vagy valamilyen hisztamin tartalmű méreganyag pl. rovarcsípés, vagy valamilyen vegyianyag, pl. injekcó, vakcina stb. válthat ki. A szőrhullás miatt érdemes lenne egy pajzsmirigy vizsgálat is. Minél előbb el kellene vinni orvoshoz, a szetroid kiürülése után.

Tisztelettel Dr. Szaniszló Ferenc

www.vetlabor.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »