Kutyák

Hogyan békítsem ki a kutyáimat?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Tinn

Kérdés

Hatalmas problémával küszködünk. A kutyáink viselkedésével vannak komoly problémáink. Amellett, hogy kezelhetetlenek, most új szokásukká vált, hogy verekednek. Erre mondhatnánk, hogy "óó, hát hagyjuk, majd lejátszák", csak az egyik vagy 30 kilóval nehezebb, mint a másik. Egy puliról és egy golden retrieverről van szó. Napra pontosan egy idősek, együtt érkeztek hozzánk három évvel ezelőtt. Bizonyára sokaknak furcsa, hogy egy golden retriver támad, de nálunk így van.

Most, kb. fél órája is puszta féltékenységből leteperte Pálmácskát, a pulit. Mit tehetünk? Nincs kivételezés a két kutya között, ezt leszögezném, sőt, Pajti, a golden retriever előtt már meg sem merjük simogatni Pálmácskát. Hogy lehetne megakadályozni ezeket a harcokat?? Nyugtatóval tömjük - amit az állatorvos barátom javasolt?? Vagy valamelyiken adjunk túl? Azt nagyon nem szeretnénk. Kérem, adjanak valami tanácsot. Köszönettel: Tinn


Válasz

Kezelhetetlen kutya nincs, csak neveletlen. Semmi különös nincs abban, ha egy Golden Retriver domináns vagy rámenősebb, határozott karakterűbb mint egy puli. Az a baj, hogy nincs kivételezés !!! Ami hiányzik azt úgy hívjuk: falkán belüli hierarchikus rangsor ! Ezt a kutyák embertársák (falkavezér!) kell tudnia megértetni és közölnie a kutyákkal (falkatagokkal!) Az állatorvos barátja nem ért a kutyák viselkedéséhez ! Jóóó az egyetemen nem tanulta meg, de azért szakkönyvek vannak, a TV -ben meg Victoria Stillwel és Cesar Millan műsorai. Ajánlom figyelmükbe a www.szuperkutya.hu e-bookot.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »