Kutyák

Mitől van hasmenése a puminknak?

kategória Kutyák
Kérdező Honorka

Kérdés

Tisztelt Doktor úr! 12 éves pumi kutyusomnak 2 hónapja hasmenése van,de oly módon,hogy főleg éjszaka óránként kéredzkedik ki,de csak 1 csepp "pottyan ki".- színe barna. December óta van a kivizsgálás,minden lehetséges röntgenen, vérvizsg. 2x, ultrahangon ,székletvizsgálat 4x történt, minden rendben van. Mindent megelőzően tavaly novemberben epilepszia tünettel / csak csillagvizsgáló fejtartás/ dr.Kiss Gabriellánál jártunk.Ő vért vizsgált ,rossz volt a máj funkció és gyógyszerrel kezelte. Ez mára rendbe jött,de maradt a hasmenés. Az állatorvosom nem tudott mit kezdeni vele,voltunk egy specialista dr.nál, Ő is megvizsgálta,ultra-hangozta, széklelet vizsgált,minden rendben. Gastro Intestinal tápot rendelt,Bolust,Florentero pasztát ,ennek több mint 1 hónapja ,és nem történik változás.,azt mondta valószínű a bélflóra nagyon sérült és hosszú idő míg rendbe jön.

De meddig ?? szegény kutyám nagyon unja az egyoldalú táp evését. Vannak napok amikor nem eszik meg 10 szemnél többet.Néha hány,de csak sárga habos folyadékot. Van még egy rejtélyes probléma, amit senki nem vesz komolyan. 2010.tavaszán ebben az időszakban az oldalán hirtelen kikopott teljesen a szőr egy 200 ft-os nagyságban / kopasz lett / Pimafucort kenőcsöt kapott rá,és őszre kinőtt a szőre. Ez a jelenség ebben az évben is megismétlődött,mára pontosan a tavalyi "kör " mellet kopasz lett. Az orvos azt mondta hormonális,nem kell foglalkozni vele, Lehet?! köszönöm :Honorka

Válasz

A kérdés első felét illetően nem sokat tudok mondani. Ha ennyiféle vizsgálat történt, ennyi szakember látta a kutyát, és még mindig nincs eredmény, akkor én így látatlanban mit tehetnék ehhez hozzá? Félek, semmit. Azt tudnám ajánlani, hogy keressenek esetleg egy újabb orvost, aki talán más szemlélettel több ereményre jut. Ami a szőrhiányos foltot illeti, azzal kapcsolatban pedig az a baj, hogy ilyen elváltozások csak alapos személyes vizsgálattal ítélhetők meg, erről így leírás alapján semmit nem lehet kiokoskodni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »