Kutyák

Májdaganatos kutyának milyen homeopátiás készítmény javasolt?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Holabda

Kérdés

Bárónál, 8 éves rottweiler kan kutyánknál február végén májdaganatot diagnosztizáltak. Kezdetben naponta, mostanára kétnaponta járunk vele injekcióra állatorvosunkhoz. A legutóbbi UH-vizsgálat szerint a máján csecsemőfejnyi daganat van. Az injekciók mellett elkezdtem vele Aloe Verát itatni, antioxidáns hatású táplálékkiegészítőt, valamint B vitamin komplexet kap. Szeretnék érdeklődni, hogy Ön javasolna-e a fentiek mellé valamilyen homeopátiás készítményt? Báró a helyzethez képest jó kedélyű, nagyon szívesen jön sétálni, továbbra is bújós.

Azonban nagyon aggaszt minket, hogy nem akar enni. A diagnózist követő kb. 1 hétben még jól evett, így nem okozott gondot a kiegészítők beadása. Majd átállt a cukrozott tojássárgája - nyers hús étrendre, mára pedig kénytelenek vagyunk fecskendőből etetni. Nem érjük, hogy miért nem eszik, mivel a felkínált falatok iránt érdeklődést mutat, van, hogy el is veszi őket, de nem eszi meg. A pépesített étel láthatóan ízlik neki, magától mégsem eszi meg. A fű iránt szintén érdeklődik, de azt nem hagyom, hogy egyen belőle (egyrészt nehogy valamilyen fertőzést szedjen össze, másrészt nehogy kihányja azt, amit megetettünk vele.) Tudna valami tanácsot adni, amivel javíthatnánk a helyzeten? Tudom, hogy a prognózis nem túl bíztató, de amíg jól érzi magát, örömét leli a napi sétákban és a kényeztetésben, addig mindent maximálisan megteszünk érte. Segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel, Magyar Dorottya

Válasz

Kedves Dorottya! Báró esete mindenképpen egyedi kezelést igényel! Lehet kiegészítésképpen próbálkozni gyógyhatású készítményekkel, de sikert elérni, csak egy komplex, "személyre szabott" terápiával lehet. A homeopátián belül létezik egy külön gyógymód a daganatos betegségek kezelésére. Ez az ún. Non Toxic Tumor Therapy (NTTT), azaz nem mérgező daganat-terápia, amit minden esetben az egyedi jellegzetességek alapján kell összeállítani. Ehhez a terápiához, - mivel egyedi (holisztikus) -, minden esetben egy részletes anamnézis-felvételre van szükségem, ami kb. 1-1,5 órai beszélgetést igényel. Ugyanis pontosan ismerni kell a tünetek első jelentkezésének körülményeit, a lehetséges kiváltó okokat, az azóta történteket, hogy mi javít, mi ront a kutyus állapotán, stb. Miután részletesen megismertem a kutyus tüneteit, akkor tudom ezt a komplex terápiát összeállítani kedvence számára. Ha szeretné, szívesen segítek. Időpont-egyeztetés céljából, kérem, hívjon fel a következő számon: 06 (20) 928-4425. Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »