Kutyák

Mitől dagadtak be a kutyám lábai? Lehet ez a rühösség következménye?

kategória Kutyák
Kérdező kókusz

Kérdés

Két éves boxer kutyám az utobbi hónapokbansokat kaparódzik. Az első két lábát nyalogatja harabdálja valamint a fülét. Nem látszik rajta semmi bőrelvátozás ép a szőre és a bőre is. Jókedvű étkes kutya. Kell-e vele valamit tenni?

Másik kérdésem: 10 éves törpeschnauzer kan kutya lábával van gondom már egy éve. Rühes volt a kutya és utána az első lábai dagadtak be. Hol az egyik, hol a másik. Tobbször kapott antibiotikumot átmenetileg jó de újból kezdődik, hogy tartja a lábát és a körömnél duzzadás lép fel. Most már próbálkoztam homeopatiával is silicea 5ch és hepar sulfuris 5ch de ettől sem javult. Fájdalom csillapitót kap rimadylt akkor megszünik a lábtartása nem sántit Mit tehetnék?

Válasz

Kedves Gazdi! A boxer kutyusnál feltehetőleg allergiás vakaródzásról van szó, de meg kell nézetni, hogy nem a bűzmirigye telt e fel váladékkal, és az okozza a viszketegséget. Ha nem találnak más okot, mint az allergia, akkor lehet homeopátiásan is kezelni a kutyát, ehhez azonban ajánlatos lenne egy homeopata állatorvost felkeresnie, aki egy részletes anamnézis felvétel után ki tudja választani kedvencének azokat a szereket, melyek hatékonyan csillapíthatják a tüneteit. A törpeschnauzerrel kapcsolatban is csak ezt tudom ajánlani, ugyanis ameddig nem derül ki, hogy milyen okok állnak a tünetek hátterében, nem lehet hatékony kezelést sem javasolni. Egyáltalában nem biztos, hogy a mostani lábfájdalomnak köze van a korábbi rühösséghez! Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425. Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvenceinek: Dr. Kopócsi Andrea.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »