Kutyák

Shih-tzu kutyám szeme csipásodik..

kategória Kutyák
Kérdező zsuzsi87

Kérdés

Üdvözlöm, a kis sicumnak könnyezik folyton a szeme, meg kicsit csipás is! A gyogyszertárban adtak Oculogutt neomycin szemcseppet! Ez a szemcsepp erre van? Lehet cseppenteni ezzel a kiskutyám szemébe? köszönöm!

Válasz

Oculogutt neomycint szoktak használni jutyánál, de nem mindegy, hogy mire, milyen okból, mennyit.. Szükséges az álatorvosi vizsgálat. Ugyanis a legtöbb rövidorrú kutyánál előfordul az eléggé intenzív könnyezés. Ez amiatt van, hogy a könny nem tud elfolyni a könnycsatornán keresztül az orrüregbe. Így a belső szemzugnál összefutva onnan kicsöppen és ott marad a szemkörüli szőrzeten és ráncokban, a levegőn megbarnul.

De előfordulhat, hogy kötőhártyagyulladása van látható gennyes, ödémás elváltozás nélkül (pl. mycoplasma fertőzés, enyhébb lefolyású, idült, tüszős kötőhártyagyulladás, stb.) Az állatorvos biztosan meg tudja állapítani, hogy mitől lehet ez nála.

Ha felírta az állatorvos a szemcseppet, mehetünk haza kezelni a kutyát. Az első és egyik legfontosabb teendőnk a szem és környékének alapos megtisztítása a beszáradt váladéktól. Mindennemű gyógyszeres kezelés (szemcseppek, szemkenőcsök) alkalmazása csak ezután következhet.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »