Kutyák

7 hónapos fehér-fekete steffordshire terrier kutyámnak milyen csonterősítőt adjak?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező christian.smith

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr,

van egy 7 hónapos fehér-fekete steffordshire terrier kutyám, aki nagyobb, mint a vele egykorú és fajtájú társai. Sajnos a hirtelen növekedésből már többször adódtak csonthártya gyulladásos megbetegedések is. Ez többnyire a jobb hátsó lábán szokott jelentkezni. (Kap kiegészítőként Lavete calcium tablettát és GF 600-at).

A kérdéseim az alábbiak lennének ezzel kapcsolatban:
- ajánl-e esetleg még valamilyen kiegészítő takarmányt, amivel a csontjait, izületeit lehet erősíteni.
- a hirtelen növekedésből adódóan a felső állkapcsa kb. 2-3 cm-rel hosszab az alsónál. Lehet-e ezt orvosolni, esetleg az alsót erősíteni, vagy van-e még rá esély, fejlődő szervezet révén, hogy "behozza az alsó állkapocs a lemaradást".
- nem tudom, hogy a fehér szín mennyire meghatározó ebben az esetben, de az immunrendszerével sem vagyok teljes mértékben "megelégedve".

Többszöri ivisszatérő probléma a bélgyulladás, amely vízeletszerű széklettel és olykor-olykor hányással párosul. (Ekkor antibiotikumot és injekciós kezelést kapott) Nyilván közrejátszik az is, hogy a lubickolások során gyakran iszik az adott folyóból, tóból vizet, ill. tiltás és nevelés ellenére is megeszi a macskaürüléket.

Várom válaszát, üdözlettel: Kovács Krisztián

Válasz

Az én egyik sajátos "mániám", hogy a legjobb csonterősítő a természetes csont. Ezt porokkal, tablettákkal csak utánozni lehet. Én azt ajánlanám, érdemes lenne rászoktatni rendszeres csont fogyasztásra (pl. a csirkenyak nagyonideális szokott lenni). Az állkapocs méret eltérésen már nem hiszem, hogy lehetne segíteni.

A fehér színt sem kötném össze az immunrendszer minősítésével. Ami pedig a vissza-visszatérő bélpanaszokat illetei, nos, embereknél is vannak érzékenyebbek, akik bármikor, bármitől hasmenést kapnak. Kutyák között is sok ilyen van. Ez önmagában nem ok a pánikra. A stabil étrend (nem jó gyakorta változtatni azon, amit eszik) sokat segíthet a megelőzésben.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »