Kutyák

Mit tegyek amikor a kutyámnak szorulása van?

kategória Kutyák
Kérdező Zsolt87

Kérdés

Mit tegyek amikor a kutyámnak szorulása van?

Válasz

A kutyák székrekedésének 2 fő oka a hiányos étrend és a mozgás hiánya.

Ha úgy gondolod, hogy a kutyádnak székrekedése van, próbálj az ételébe egy kiskanál korpát keverni, amely serkenti a belek mozgását. Egy másik házi megoldás a kutya székrekedése ellen a pszillium beiktatása a kedvenced étrendjébe. Naponta 2xfél kiskanál csodát művelhet - ha több vizet is iszik, a szorulás jó eséllyel elmúlik.

Abban az esetben, ha a pszilium nem működik, egy másik megoldás a kutya székrekedése ellen az ásványolaj. A kutyád étrendje tartalmazzon húst, valamint zöldségeket, elegendő mennyiségű rostot, és az ételében legyen elegendő víz.

Azt se felejtsd el, hogy sok kutya mindent megeszik, amit csak lát, így a te dolgod, hogy vigyázz arra, mit fogyaszt el. Ne feledd: a kutyák gyomra egészen másként működik, mint az embereké, és sok étel, amit mi akár  minden nap eszünk - mint például a szénhidrátok -, számukra károsak lehetnek. De a tejtermékek, a cukor, valamint a túlzásba vitt jutalomfalatok is okozhatnak a kutyádnál székrekedést.

A helyes étrend mellett az elegendő mozgás is nagyon fontos a kutyák számára, ugyanis ezáltal nagyobb eséllyel előzhetjük meg a kutyák székrekedését is. A lakásban élő kutyákat minimum 2-3 alkalommal kell sétáltatni naponta, de a kertben élő kutyákról se gondold, hogy elég az, ha a kertben szaladgál. A kerti kutyák számára is fontos a napi, rendszeres sétáltatás - mind a fizikai, mind a pszichés egészségük érdekében!

Fontos, hogy ha a kutyád székrekedése már 2 napja tart, vidd el állatorvoshoz, és ne várj tovább!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »