Kutyák

Szuka kutya emlője beduzzad

kategória Kutyák
Kérdező betti.

Kérdés

Jó Napot Doktor Úr!

A szuka kutyámnak a hátsó emlője olykor-olykor nagyon megduzzad! Érintésre, tapintásra nem fáj neki, hozzányúlok viszont olyan mintha lenne benne valami vagy csak lehet én aggódom túl! Nem bágyadt, nincs láza! Ugyanolyan aktív mint mindig és az étvágya is kiváló! Útóljára 3 éve fialt egy kölyköt és nem rég vettem észre ezt nála! 3 nappal ezelőtt ez teljesen visszahúzódott neki, viszont most megint észrevettem, hogy meg van duzzadva. Mi lehet ez neki? Az állatorvos nem sokára jön beoltani mindenképp megemlítem neki!

Van egy másik kutyám is és neki is gombás a füle! Ezt még tavaly mondta az állatorvos hogy gomba és hogy canesten-nel kenjem! Akkor használt is nekik most meg annyira nem látom mintha használna vagy csak hozzá szokott volna a szervezetük a kenőcshöz? Most meg szeretném próbálni azt hogy mindennap 1x megmosom a fülüket és majd utána bekenem! Naponta 2x kenem nekik! Ezzel kapcsolatba azt szeretném megkérdezni, hogy lenne valamilyen sampon erre?

Válasz

Abból hogy a duzzanat időnként tapintható máskor pedig nem lágyéksérvre következtetek ahol a sérvtartalom kerül a sérvkapun keresztül ki-be.Ezt a kolléga meg fogja tudni állapítani. A gomba ellen igazán hatékonyan a gomba laboratóriumi kitenyésztésével és a hatékony szerek kimutatásával és használatával lehet.Minden más próbálkozás vagy bejön vagy nem.Ezt már tapasztalhatta.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »