Kutyák

Okozhat vizelettartási problémát az ivartalanítás?

kategória Kutyák
Kérdező Malna10

Kérdés

T. Szakértő!

Van egy 2,5 éves boxer kislány kutyám. Fél éves korában végeztek nála ivartalanítást. Az utóbbi napokban néha vizelettartási problémát vettünk észre nála. Békésen fekszik és hirtelen hátra kapja a fejét és tisztogatni kezdi magát. Látható hogy pár csepp vizelet távozik tőle. Kiskorában is megfigyelhető volt nála hogy nem mindig végzett egészen a pisiléssel és hamarabb felállt és szaladt tovább.

Arra gondoltunk hogy aktív természetével ez összeegyeztethető. Most viszont nem tudom hogy nincsen e összefüggés a két dolog között. Ami még szokatlan nála hogy ha iszik szinte azonnal megy pisilni. Ezt az eddigi kutyáimnál nem tapasztaltam. Azt hiszem a témával kapcsolatban minden tünetet leírtam és kérném szépen adjon tanácsot hogy mi lehet a baj.

Köszönettel Pataki Aranka

Válasz

Kedves Gazdi!

Az Ön által leírt tünetek alapján valószínűsíthető, hogy az ivartalanítás után gyakran előforduló inkontinenciáról lehet szó. Ez esetben három homeopátiás szert ajánlhatok: Cantharis CH9, Lachesis CH9, Aristolochia clematis CH5, - mindegyik szerből napi 3 alkalommal adva. Ha 2-3 hét szedés után sem csökkennek a tünetek, mindenképpen érdemes felkeresnie személyesen egy állatorvost, aki egy részletes állapotfelmérés után pontosabban ki tudja választani a kedvencének egyedileg legmegfelelőbb szert ill. szereket.

Az inkontinencia viszonylag gyakori jelenség az ivartalanítás után, mert ennek a problémának a fő oka az oxitocin nevű hormon hiánya, amiből kell egy kevés ahhoz is, hogy a hólyag záróizomzata kellő erővel tudjon szorítani. Ezen a problémán már évek óta lehet hatékonyan segíteni, van erre egy speciális állatgyógyszer, ami általában teljesen megoldja ezt a problémát. (Incurin tabletta)

Mielőbbi jobbulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »