Kutyák

Szuka kutyám nemi szerve kiütéses

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező bimbi47

Kérdés

Kutyán nemi szervén (lány) egy ideje felmaródás szerű sebesedés van, fáj neki viszket nyalogatja. Körömvirág krémmel kenegetem. Vizeletét elvittem vizsgálatra, az orvos szerint egy kissé emelkedett a cukor érték. Glükoz :100 (enyhe) RBC :negativ billirubin : 0,5 ulitrilbigén: 1,0 ketton: 5 (negatív) protein: 30 nitrit: negatív ph: 8 fajsuly: 1020,0 leucocita : 75,0 sérum protein: 3,0 nD: 1.341 urin sg: 1.025 Az orvos vérvizsgálatot javasolt, amennyiben nincs változás, addig a C vitamint javasolta...

A kutyus egyébként jó kedélyű, játékos, nyugodt, betegségre utaló jel nincs nála, csak ez amit valószínű a vizelet savassága okoz (az orvos szerint) Egyenlőre a homeopátia felé fordultam, Datisca cannabina, Mercurius solubilis Hahnemanni, Calendula officinalis, ezeket homaopata orvos javasolta. Szeretném a vélemény kérni, ön szerint megfelelő ez a kezelés, vagy esetleg van valami javaslata ezen kívül, vagy ezek helyett.

Természetes a vérvizsgálatot meg kell majd csinálni, ha nem lesz változás. A kutyust egyébként utcáról fogadtam be, kb 7 hónapos volt, tehát nem tudom kölyökkorában mit kapott és nem kapott meg a megfelelő fejlődéshez. Volt egy hasmenéses időszakunk, de mióta nem etetem csirke hússal azóta rendeződött ez a probléma.

Köszönettel várom válaszát, Gonda Erzsébet

Válasz

Kedves Gazdi!

Mivel nincs diagnózis (a vizelet savassága nem indokolja a tüneteket!), ezért el kellene vinni a kutyát az állatorvoshoz és ő majd összerakja a komplett vizsgálati sorból a diagnózist.

Üdvözlettel

Dr. Szaniszló Ferenc

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »