Kutyák

7 éves tacskó kutyám egyik napról a másikra hirtelen elpusztult.

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Szandi0910

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

7 éves tacskó kutyám egyik napról a másikra hirtelen elpusztult. A kis tacskómnál pár hónappal ezelőtt kezdődött, hogy gyakran fájlalta jobb hátsó lábát. Ilyenkor nem tudott ráállni, nyüszítéssel jelezte, hogy valami nincs rendben. Azonnal elvittem állatorvoshoz, aki azt mondta, hogy a kutyámnak a tacskóknál nagyon gyakori ízületi betegsége van.Szteroidos injekcióval kezelte, amitől látszólag rendbe is jött.

Pár hétig minden rendben volt, tünetmentesnek látszott. Aztán ismét elkezdte fájlalni a lábát. Szintén vittem orvoshoz, aki ismét szteroidos injekciót, valamint szteroidos tablettát adott neki. Pár héttel később a kutyámnál egyik délután azt vettem észre, hogy gyorsan veszi a levegőt, fújtat, zihál. Azonnal orvoshoz fordultam vele, aki alapos vizsgálat után megállapította, hogy gyomorrontása van a kutyámnak. Görcsoldó injekciót adott neki. A fájdalmak azonban másnapra sem enyhültek, ismét visszavittem az orvoshoz. Az orvos ekkora elvetette a gyomorrontás gyanúját, és elkezdett arra gyanakodni, hogy a gerincével lehet probléma. Erre a kutya tartásából következtetett. Ismét szteroidos injekciót kapott.

A kiskutyám azonban egyre rosszabbul lett, nem tudott lefeküdni, nagyon szapora volt a levegővétele, éjjel még a helyére sem feküdt le, szemmel látható volt, hogy erős fájdalmai vannak... Másnap azonnal rohantam vele az orvosi rendelőbe. Az orvosi rendelőbe már nem tudott bemenni a kutyám a saját lábán, jobb hátsó lába lebénult. Az orvos azonnal vért akart venni tőle, hogy megkezdhesse a megfelelő kezelést. A vérvétel közben azonban a kiskutyám elpusztult. Az orvos még azonnal megmérte a testhőmérsékletét, amely akkor már csak 33 fokos volt. Ez az egész, attól kezdve, hogy elkezdődött a gyakori levegővétel és a zihálás (ezek a jelek az orvos szerint az erős fájdalomra utaltak), 2 és fél nap alatt történt.

Előtte a kiskutyámnak soha semmi baja nem volt, (kb. 3 hónapja kezdődött a lábfájás, ami azonnal kezelve volt) megfelelően volt tartva, életerős, vidám kutya volt. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mi vezetett a 7 éves tacskó kutyám hirtelen halálához? Van-e összefüggés a kb. 3 hónappal ezelőtt kezdődött lábfájdalom és a hirtelen fellépő rohamos leépülése között? Én arra gyanakszom, hogy esetleg egy szívinfarktus okozhatta a hirtelen keringés-összeomlást és a végtagbénulást. Önnek mi a véleménye? Sajnos nem hagy nyugodni ez az egész, borzasztó hogy elvesztettem a kiskutyámat, és ilyen hirtelen, értetlenül állva az eset előtt. Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelettel, Dani Alexandra

Válasz

Kedves Alexandra,

nagyon sajnálatos eset, valószínű, hogy tacskóbénulása volt a kutyának. A halál okát pontosan megállapítani csak boncolással lehetett volna.

Tacskóbénulás nemcsak tacskóknál >>

Hogyan kezeljük a tacskóbénulást homeopátiás szerekkel? >>

Őszinte részvéttel
háziállat.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »