Kutyák

Törpe tacskónk leesett, most rángatózik, medrolt kap...

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező honey12

Kérdés

tisztelt Dr úr.

Vettünk egy törpe tacskót aki hét hetesen került hozzánk. hiába vigyáztunk rá, leugrott az ágyról . pár nap múlva mikor egy órára egyedül hagytuk és haza értünk észre vettük hogy nem tud egyenesen menni. Elvittük orvoshoz aki megállapította hogy vérömleny van a fejében. felírt neki Medrolt félszemet és millgammát félszemet.

Ezt szedtük egy hétig majd azt mondta az orvos fokozatosan vegyük el tőle a gyógyszert és csak két naponta adjuk neki. Szerdán és pénteken nem adtuk neki és szombatra roham jött rá ha felvesszük tekergőzik és görcsbe van az egész teste hány és nem tud lábra állni. Akkor kapott nyugtatót és jól lett .

Visszaadtuk neki a gyógyszert de pár nap múlva újra rosszul lett akkor azt mondta az orvos hogy a medrolt adjuk neki reggel egy negyedet és délután is. Másnap újra nem tudott járni és hányingere lett igy most megemelte az adagját a medrolból reggel egy felet és délután egy negyedet a millgammából ugyanúgy felet kell adni.

Most aránylag jól van de csak fekszik kicsit sétál és állandóan éhes. Az ovost mindig kérdezzük hogy meggyógyul e de mindig azt mondja hogy igen. Most 12 hetesek vagyunk egy hónapja szedjük a gyógyszert nagyon szeretjük de ön szerint meggyógyul, Előre is köszönöm a válaszát

Válasz

Kedves Gazdi!

A levele elolvasása alapján annyit tudok mondani, hogy neurológiai és epilepsziás tüneteket egyaránt mutat a kutyusa. Mindenképpen figyelembe kell venni az ágyból történő leesést, de hogyha az nem járt ájulással, akkor az agyzúzódást ki tudom zárni, tehát komoly trauma nem érte a fejet, amely indokolja a tüneteket. A leírása alapján már 8 hetesen jött az első nagy roham hányással kísérve, amely arra utal, hogy feltehetően agyi térfoglaló folyamat van az agyban, amelynek az egyik tünete a roham utáni hányás. Az epilepszia lehet szerzett, és lehet öröklött. Ha öröklött, akkor általában 1 és 5 éves kor között jönnek az első rohamok. A maguk esetében durva organikus agyi károsodásnak kell jelen lennie, ha már 12 hetes koráig is több rohama volt. Hogy meggyógyul-e egy epilepsziás beteg, az mindig az agyi alapbetegség függvénye. MRI vizsgálat nélkül nem lehet behatárolni a kórjóslatot adott esetben. A Medrolt érdemes adni, mert nemcsak fájdalom-csillapító, hanem agynyomáscsökkentő és vizelethajtó hatása is van, de kicsi a valószínűsége, hogy ettől meggyógyul.

Üdvözlettel: Dr. Kiss Gabriella

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »