Kutyák

Vesebeteg kutya diétás etetése kiegészítve prebiotikummal

kategória Kutyák
Kérdező Szilvi.P

Kérdés

Van egy 2 évesk Bernáthegyi kutyánk, aki egy mérgezést követően lett vesebeteg. Egy válaszában említette, hogy speciális prebiotikumos rostkeverék etetésével akár 33 % -kal csökkenthető a vesék terhelése, a klinikai tünetek, a fehérjeszint megőrzése mellett. A kutyánk 50 kg-os és 6x eszik diétás ételt, milyen adagolással kellene neki adom a prebiotikumot?

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A bélflóra támogatása megfelelő prebiotikus rostokkal valóban hozzájárulhat a vér karbamid szintjének csökkenéséhez és a vesék terhelését mérsékli, de a terápia során elsődleges a diétás táp körültekintő megválasztása. Érdemes tudni, hogy a szervezet működéséhez nem általánosságban véve fehérjére, hanem bizonyos aminosavak megfelelő mennyiségére van szükség. A Hill's Prescription Diet k/d diétás tápja a lehető legjobb választás a csökkent veseműködéssel élő kutyák számára, ugyanis a fehérjetartalom abszolut mennyiségét úgy csökkentették benne, hogy eközben a szervezet számára szükséges nélkülözhetetlen aminosavak, másnéven esszenciális aminosavak mennyisége a szükséges mennyiség 130%-a. Ezáltal a szervezet ellátása még csökkent étvágy mellett is biztosított, miközben a vesék terhelése a lehető legalacsonyabb marad.

A fehérjetartalom mellett szabályozott foszfor- és nátriumtartalom, magas gyulladáscsökkentő hatású Omega-3 zsírsav tartalom óvja a veséket és oldható rostjai révén a bélflóra egészségéhez is hozzájárul. Amennyiben kedvence nem küzd étvágytalansággal, további prebiotikus rostkiegészítés is szóba jöhet, de a precízen összeállított k/d diéta etetése mellett az ön által említett további 33%-os terheléscsökkenés nem várható tőle. Az alkalmazás gyakoriságát illetően az adott készítmény használati utasítása legyen irányadó.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »