Kutyák

Westie kiskutyám vakarózik, sebes

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező zsinny

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

3 éves westie kutyusom van. Tavaly is és most áprilisban is kikezeltem egy külső hallójárat gyulladásból. Az állatorvosunk szerint allergiás, és szteroidos gyógyszert (Prednisolon 5mg) írt fel. Amíg a fülét kezeltem adtam is neki, de szegénykém lefárad tőle, és rengeteget pisil, ami benne is van a mellékhatások közt. Mihelyt a füle rendbejött felhagytam a gyógyszerrel. Ennek több mint egy hónapja, azóta a füle rendben van, szinte naponta ellenőrzöm.

A bőrén ezzel szemben kis sárga tetejű sebek jelentek meg, és egyre több lesz belőlük. Vakaródzik, a lábait nyalogatja meg néha a fenekén csúszik. Adok neki viszketés elleni gyógyszert (Atarax 25 mg) és akkor ezek enyhülnek. A szőre (még) nem hult ki, a szőre alatt alig lehet megtalálni ezeket a sebeket, az lábai hajlatában van sok, illetve ott látszik nagyon. Nem tudom, hogy csak szerencsém van, és még azért nem hullik a szőre, vagy ez nem pollenallergia? Tépként már egy hónapja a Kennels Favorite Lamb&Rice felnőtt tápját kapja, ami kifejezetten allergiás kutyáknak ajálják. A jutalomfalata is mostmár fehérjementes Kennels Favorite jutifalat. Azelőtt meg kutyakekszet kapott. Az állatorvosunkat a legjobbnak tartják a városban, mégse szeretném szteroidon nevelni a kutyusom, de gondolom a most alkalmazott tüneti kezelés sem célravezető! Kérem adjon tanácsot, ön szerint mi lehet ez? Mit tegyek?

Válasz

Kedves Gazdi!

A tünetek alapján ez egy atópiás allergia. Jó lenne egy allergia vizsgálatot végezni ( az egyik legjobb a 91 allergénes Spot Platinum teszt), majd ennek alapján kialaktani a diétát és az ártalmatlan hiposzenzitizáló kezelést alkalmazni.

Üdvözlettel

Dr. Szaniszló Ferenc

www.vetlabor.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »