Kutyák

10 hónapos yorki lány kutyusról lenne szó. Kb 2-3 hónapos korától reggelente és napközben hányni kezdett habos sárgást ...

kategória Kutyák
Kérdező Josef333

Kérdés

Üdv. 10 hónapos yorki lány kutyusról lenne szó. Kb 2-3 hónapos korától reggelente és napközben hányni kezdett habos sárgást (gyomorsav) néha hasmenése is volt. Dokihoz vittem kapott injekciót röntgen is lett készitve, de semmi kóros elváltozást nem találtak. Pár hét múlva ismét ugyan ez a panasz jelentkezett ismét orvos és injekciot kapott. Volt mikor 1 hónapig panasz mentes volt. Persze minden oltást megkapott. Probáltuk változtatni étrendét. Főtt csirkével kezdtük majd tápot is probáltuk rizs, főtt marha hús és még sok minden mással is probálkoztunk. Elmúlt 2 hétben ismét hányt a kutyus de most már néha véres hasmenés is kíséri. Persze dokihoz vittük kapott injekciot összessen 6 fajtát hányásra, hasmenésre, gyulladás csökkentőt és a többi. Van mikor 2 napig rendben van de például tegnap is véres volt a széklete. Étvágya változó. Konkrét okot hogy mi válthatja ezt a hányást véres hasmenést még mai napig sem tudjuk ezért is fordultam magukhoz.

Találkoztak-e már hasonló esettel és hogy mi tévő legyek a kutyussal? Válaszukat előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Gazdi!

Az ilyen makacs esetek részletes kivizsgálást igényelnek, azaz komplett bélsár-, vérvizsgálat, aztán ha szükséges hasi ultrahang, esetleg gasztroszkópia is. Ha megvan a diagnózis, akkor lehet eredményesen gyógykezelni.

Üdvözlettel Dr. Szaniszló Ferenc

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »