Kutyák

Kutyám kövér, mit csináljak vele?

kategória Kutyák
Kérdező p3210

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

A kérdésem a következő.Van egy 5 éves ivartalanított yorki kutyám. Tíz hónapja van nálam , ivartalanítás után mindjárt hozzám került. A problémám, hogy elhízott pedig oda figyelek a táplálkozására. Öt kiló sajnos.

A másik problémám, hogy sokat szörcsög de a tenyésztő akitől kaptam azt mondja nem betegség. Most vittem orvoshoz fogkövét leszedetni de a Doktor úr belenézett a torkába és nem mondott semmit.

A másik gondom, h ogy gyakran liheg melege van. Lehet azért mert kövér. Nagyon-nagyon szeretem nyugdíjas vagyok, kevés a pénzem de mindent megtennék érte.

Köszönöm a válaszát!

Jó egészséget!!!!!

Válasz

A túlsúlytól elképzelhető a fáradékonyság. Erre a megoldás a diétázás, alacsony energiatartalmú, magas rosttartalmú táplálék etetése... Ha ennek ellenére nem javul, akkor javasolnék egy vérlabor és kardiológiai vizsgálatot. A szörcsögés honnan jön? A torkából vagy az orrából? A köhögés (főleg stresszhatásra) gyakori jelenség az ilyen kistestű (és túlsúlyos) fajtáknál, ez általában a légcső szerkezetéből adódó probléma. Kezelni csak akkor szükséges, ha gyakran jelentkezik és a kedvence életminőségét jelentősen rontja...

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »