Kutyák

Yorki mellé hozhatok törpenyulat? Nem fogja bántani?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Cintia98

Kérdés

Kedves Doktornő!

Yorki kutyám aki ugyebár lakásban lakik az meg tudná szokni ha hoznék haza egy törpenyulat szintén lakásba ?? Nem bántaná vagy esetleg el kell őket különíteni csak mert szeretnék egy törpenyuszit és nem tudom hogy reagálna rá a kislány yorkim,előre is köszönöm válaszod :)

Válasz

Szia!

A kutyusod és a nyuszi viszonya többnyire a gazdin múlik. Persze benne van az állatok alaptermészete is, de ha Te úgy állsz hozzá, akkor megkedvelik egymást. Ha hazaviszed a nyuszit akkor először csak ketrecen keresztül ismerkedjenek, majd pedig a nyuszi legyen ölben és úgy szagolgassa meg a kutyus. Mindenképp mondjad is közben hogy ki kicsoda, mert a megnyugtató hangod kell mind a kutyusnak mind a nyuszinak.

Majd engedd a nyuszit ismerkedni a lakással. Neki ugye ez is új lesz, tehát azt is meg kell ismerje. Erre adjál neki időt. Addig ha tudod ne engedd oda a kutyust. Tehát eleinte, amíg a nyuszi meg nem szokja a helyét csak rövid időre találkozzanak, akkor is felügyelet mellett. Mindig a nyuszi legyen a Te öledben, hogy érezze a biztonságot. Szerintem nem lesz baj velük, hisz a nyuszik jól elvannak tengeri malaccal, macskával is... Majd írj, hogy hogy alakult az ismerkedés...:)

Szép Napot Gabi

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »