Kutyák

1,5 éves yorki keverék kutyusomra pár napja hirtelen lihegés, reszketés jött rá

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező zluu

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

A pronlémám a 1,5 éves yorki keverék kutyusommal lenne. Pár napja hirtelen lihegés, reszketés jött nagyon forró volt adtam neki egy cipetnyi algopyrint. Fél óra alvás után elmúlt a lihegés és nem volt forró, de a remegés maradt. Másnap elvittem orvoshoz ott szintén kapott fájdalomcsillapítót meg még valami szurit. A remegés nem nagyon akar elmúlni, de nem folyamatos, sokat fekszik, de eszik rendesen, van egy cicánk vele sem akar játszani nem követ minket a lakásban mint eddig. Viszont mikor levisszük sétálni akko mintha semmi baja nem lenne. Fogalmunk sincs mi lehet a gond, szervi vagy lelki baja baja lehet?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves gazdi!

Sajnos látatlanban erre nem lehet semmit mondani, vissza kellene még vinni az állatorvosukhoz.

Sokszor a remegés, a gyenge idegrendszer tünetei.-( És ez mivel öröklődik, nem túl sokat lehet ellene tenni. Sajnos ez van, ha nem megfelelõ kutyákat vesznek tenyésztésbe és szaporítják õket...  De nem mondanám látatlanban, hogy ez van az Önök kutyájával, hiszen láz is társult hozzá.

Ha méis gyenge idegrendszer, akkor meg lehet talán próbálkozni aromaterápiával, manapság állítólag nagyon hasznosak, megnyugtatják a kutyust. Keressen rá, neten biztos talál sok infot.
Illetve meg kéne próbálni kizárni a hormonok hatását is, tehát semmiképp nem szabadna tenyészsétbe venni. Esetleg ivartalanítani is lehetne idõvel...
Próbáljanak meg hozzáértő dokit találni, akinek van már ilyen tapasztalata!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »