Macskák

7 napos kismacskákban kezdenek megjelenni a bolhák. Hogy tudom időben kiirtani, illetve milyen praktika vagy szer hatásos?

kategória Macskák
Kérdező SziamiauuU

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 7 napos 5 pici cinánk van,az anyukának nem lehetett cseppet sem nyakörvet adni bolhák ellen a vemhesség alatt. Azomban a picikben kezdenek megjelenni a bolhák.. Hogy tudom időben ki irtani őket, esetleg valami praktika vagy szert tud ajálni? Illetve mikortól lehet fürdetni öket? Vagy netán a biokill nevű szerrel tényleg le fújhatom őket? Elöre is köszönöm válaszát.

Válasz

Kedves Gazdi! A kiscicáknál nem szabad a nagykorú macskáknál alkalmazott bolhásodás elleni szereket alkalmazni. Frontline Spray-vel azonban már 2 napos kortól biztonsággal lehet kezelni őket. A Frontline hatóanyaga (fipronil) 4 órán belül hatni kezd. Adagolás: A fipronil hatóanyag általános adagja 7,5 mg/ttkg (ami megfelel kb. 10 pumpálás/ttkg-nak a 100 ml-es flakonból!). Tehát egy 7 napos kiscicának egyszerre összesen két pumpálást javaslok, egyet a hasi oldalon, egyet a háti oldalon a következők szerint: A flakont a testfelülettől kb. 5 cm távolságra tartva, a természetes szőrnövekedés ellenében permetezzünk, figyelve arra, hogy a termék a bőrfelületig hatoljon. Az állatot letörlés nélkül hagyjuk megszáradni. A kezelés előtt és után 2 napig kerüljük a samponos fürdetést. Nagyon fontos tudnunk, hogy a bolha nem minden idejét tölti a gazdaállaton. Vért szívni járnak rá, de idejük nagyobb részét házi kedvencünk környezetében élik, mint például az alomban, szőnyegben, padlórepedésben. Így egy sikeres bolhairtás után fontos a környezetük bolhamentesítése is, különben rövid időn belül újra bolhás lesz kedvencünk. Környezetüket és fekvőhelyüket kezelhetjük a Biokill spray-vel. Ezt a készítményt ne permetezzük közvetlenül az állat testére! Bolhásság esetén 4 hetenként, kullancs és rühesség esetén 7-10 naponként ismételjük meg a felületek kezelését. Sikeres bolhátlanítást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea, homeopata állatorvos.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »