Macskák

8 hetes cicám napok óta egy kicsit kedvtelen

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező seres

Kérdés

8 hetes cicám napok óta egy kicsit kedvtelen aluszékonyabb, nem akar enni, még a tejet sem akarja meginni., mindent megrágna, ínye be van gyulladva, fájdalmai lehetnek a fogzás miatt, egy picit híg a széklete is. mi a teendőm? komolyabb baja lehet? Félek hogy a szomszéd etetett vele meg valami mérget, és ezért nincs étvágya.

kérem,ha tud válaszolni ez ügyben,köszönöm.

Magdi

Válasz

Kedves Magdi!

Volt már a cica állatorvosnál? Oltások? Féreghajtás? Bolhairtás?

Nem macskanáthás?

Tehéntejet nem szabad adni a kiscicának... mivel a legtöbb cica (különösen a kölyökmacskák) nem tudja feldolgozni a tejcukrot és így a tej hasmenéshez és a bélflóra felborulásához vezet. NE adjon neki tehéntejet.

A kölyköknek (10-12 hónapos korig) célszerű junior eledeleket adni, mivel ezek összetétele egészen más, mint a felnőtt tápoké. Míg az előbbiek tartalmazzák a számukra szükséges mennyiségben mindazokat a vitaminokat, ásványi-anyagokat és nyomelemeket, melyek a fejlődésükhöz kellenek, addig az utóbbiak nem fedezik az energiaszükségletet, melyre gyorsan fejlődő szervezetüknek szüksége van.

A száraztáp rágcsálása jótékonyan befolyásolja a fogazat és a szájüreg egészségesen tartását (pl. fogkő képződés megelőzése), fontos azonban mellette a bőséges folyadék bevitel, mivel e nélkül veseproblémák kialakulásához vezethet.


A tejfogak 8 hetes korra teljesen kifejlődnek. A tejfogak elvesztése 4-6 hónapos korban következik be. A legtöbb esetben észrevétlenül zajlik le (az állat legtöbbször lenyeli a fogát), de előfordulhat fogzási láz, levertség, étvágytalanság, véres fogíny, panaszos nyávogás.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »