Macskák

Befogadtam egy cicát, de bújkál, fél...

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező lovi013

Kérdés

üdv

az a problémám, hogy befogadtam egy (mint utólag kiderült ivartalanított nőstény) macskát az utcáról már két napja nálunk van de egyszerűen megközelíteni nem lehet a macskát ! állandóan elbújik a szekrény mögé és nem akar előjönni! az almos dobozt használja! mit tegyek hogy tudnám megszelídíteni???? nem eszik nem iszik!!! Úgy járkál a lakásba mint egy fantom! nagyon szép a cica jól táplált sajnálnám ha el kéne engednünk! lehet hogy valami lelki probléma van a háttérbe?

kérem segítsenek tanácstalan vagyok! előre is köszönöm!

Válasz

Kedves gazdi!

Ne aggódjon, több hétbe is beletelhet, mire megszokja az új helyet a cica - ez persze az új gazdik hozzáállásától is függ (leginkább attól, hogy családtagnak szeretnék-e a cicát és így foglalkoznak vele). Adjanak neki időt, két hét alatt fel kell, hogy oldódjon a cica az új helyen..

Az alomtálát, kosarát, ivó- és evőedényét olyan helyre tegyük, ami nyugodt, nem túl forgalmas helyen van (kevest járkálnak arra Önök), így tud enni, innni, amikor akar. Az első napokban a macskát egy számára biztonságos helyiségben tartsuk, ha egyedül kell hagynunk egy időre. A lakás többi helyiségét csak oly időkben engedjük neki felderíteni, amikor magunk is vele lehetünk. Az alkalmazkodás időtartama tehát a macskától függ. Vannak macskák, amelyek szó szerint néhány perc alatt beilleszkednek az új környezetbe, míg másoknak ehhez esetleg több hétre is szükségük van.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »