Macskák

Brit rövid szőrű cicám 14 hetes, és 2 napja elváltozást látok a jobb szemén.

kategória Macskák
Kérdező jelestina1

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

A brit rövidszőrű cicám 14 hetes, és 2 napja elváltozást látok a jobb szemén. Nem váladékozik, nem piros, nem zavarja őt semmiben sem, az étvágya, és életkedve sem változott, de aggódom. A szeme mintha zöldes árnyalatú lenne, és a pupillája is. De nem homályos, csak mintha az egész szemén lenne valami réteg. Megvizsgáltuk a szemét minden itthoni módon, de nem látunk rajta elváltozást. Csak a másik szeméhez képest zöldes árnyalatú.

A cica megkapta a Purevax RCPCh FeLV típusú oltás mindkét adagját, és mióta nálunk van 2 hetente féregtelenítőt is kap. 6 hetes korában került hozzánk, Royal Canin kölyök száraztápot kap, és heti pár alkalommal kiegészítésként Miamor, Gourmet, Felix nedvestápokat. Iszik rendesen, és a székletén sem látok feltűnőt. A szőre rendben van, mostanában vedli a babaszőrét, és nyeri el a végső színét, ami füstös fekete.

Válasz

Önmagában a szem színének árnyalat változása nem feltétlenül kóros, de annak eldöntésére, hogy mi az a "réteg" a szemen, legjobb lenne, ha felkeresnék a kezelő állatorvosukat.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »