Macskák

Hogyan kezeljem a cicám fülén kialakult tályogot?

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező cicavirág

Kérdés

Tisztelt Állatorvos! Cicám füle mögött-alatt teniszlabda (nem túlzok) méretű tályog alakult ki, egy verekedésben szerzett sérülés után. tekintettel a hétvégére nem tudják fogadni az egyetlen ügyeletet tartó rendelőben, mert sok a beteg és az ő állapota nem életveszélyes, de szerencsére (?) kaptunk gyógyszert (antibiotikumot, láz- és fájdalomcsillapítót), ami viszont egyenlőre (2 napja) semmi eredményt nem hoz. vakarja ugyan magának, de nem akar kifakadni és már annyira érzékeny, hogy amikor óvatosan megtapogatnám, hogy puhul -e, fájdalmasan felnyávog. az Önök ajánlásában találtam a MYRISTICA SEBIFERA 5 CH nevű készítményt, amit egyenlőre sehol nem sikerült beszereznem, és helyette 6-os, 9-es és 12-es számjelű, de ugyan ezen a néven futó szert tudnak csak rendelni.

Mivel a patikákban semmit nem tudnak erről a készítményről (még annyit sem, hogy mire való), ezért szeretném Önöktől megkérdezni, hogy amennyiben nem sikerül hozzájutnom az 5CH jelölésűhöz, helyettesíthető e a fent említettek bármelyikével vagy van e bármilyen alternatív javaslatuk? továbbá azt szeretném még megkérdezni, hogy mennyi idő kell kb. egy tályog kifakadásához, mi az az eltelt idő, amikor már nem érdemes halogatni és mindenképp érdemes inkább műtétre vinni a cicát? több helyen olvastam, hogy a felpuhult részt meg kellene szúrni, ezzel is segítve a macskának, de én ezt nem merem megkísérelni. erről Önök, hogy vélekednek? tehetek ezzel rosszat, ha megpróbálnám? előre is nagyon köszönöm válaszukat! kovács judit

Válasz

Kedves Judit! Ha még heveny, meleg, duzzadt, fájdalmas, frissen kialakult tályogról van szó, akkor a Hepar sulphurt javaslom D3 vagy D8 potenciában napi 3x. Ha régebbi, kevésbé fájdalmas, vastagabb falú már a tályog, akkor jó segítség a Hepar sulphur mellé a Myristica sebifera, aminek az Ön által említett potenciáiból a D vagy C6-ost ill. 9-est javaslom. Általában ez a kombináció néhány napon belül segíti felfakadni a tályogot. Ha a tályog ürege megnyílt, az utókezelésként adott Silicea D12-vel elérhető, hogy a tályogüreg gyorsan és tökéletesen kitisztuljon, a sebgyógyulás meggyorsuljon. Ha egyéb segítségre is szüksége van, kérem, hívjon: 06 (20) 928-4425. Remélem, így már gyorsan rendbe jön a cica! Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »