Macskák

Megmenthető a cica ha rühös a füle?

kategória Macskák
Kérdező Szörmy

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő, Úr! Az elmúlt napokban találtunk, (pontosabban be jött a kertünkbe) egy cicát. Nagyon aranyos, szép pofijú, (valami perzsa keverék) cicus, de már első ránézésre, mikor elindult, látszott rajta, hogy nincs valami rendben vele. Szédelgett, kóválygott, csetlett-botlott. Ennek ellenére próbált volna hízelegni mindenkinek főleg a lányomnak, de egy kicsit féltünk hogy valami komoly baja van. Látszott rajta, hogy régóta kóborolhatott, mert csapzott volt a bundája. Kapott egy kis inni, és enni valót, és bíztunk benne, hogy tovább áll.

Másnap reggel, és még délután munka után is otthon találtuk, de egyre rosszabb állapotba, hát fogtuk a cicát a párommal, és elvittük az állatorvoshoz. A doki közölte, hogy fülrühössége van a cicusnak, és bízzunk benne hogy nem támadta meg az agyát. Adott három szurit, kért 3500 Ft, és közölte, vigyük vissza pár nap múlva. Kérdésem --a hosszú bevezető után az lenne, hogy-- megmenthető -e a cicus ha az "agyára ment" a betegség, mert utána olvasgattam egy-két helyen, hogy már krónikus állapotban lehet. Azóta az előszobában tölti napjait, eszik, iszik alszik, de, ha felkel akkor nagyon kóvályog. Nem szeretném kétségbe vonni a doktorunk hozzáértését, csak anyagilag nem ott állunk, hogy zsákban hordjam hozzá a pénzt a semmiért. ha netán a cicus nem élné túl a dolgot. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Imre.

Válasz

Kedves Kérdező! A fülrühösség jól kezelhető, helyileg kezelni kell ez a gazdi feladata, gondolom legyengült állapotban van a cica ezért roborálásra ill. féregtelenítésre is szükség van. Dr Puskás Gábor

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »