Macskák

Mitől lehet véres a cicám széklete?

kategória Macskák
Kérdező edeseni

Kérdés

Tisztelt Doktorúr vagy Doktornő! Van egy 10 hónapos ivartalanított fiú kiscicám. Körülbelül másfél hónappal ezelőtt kezdődőtt hogy vért találtam a székletében. A széklete nagyon híg volt. Elvittem állatorvoshoz aki nem tudta megállapítani pontosan ,hogy mi baja,mert nem látszott betegnek.( játszik,ugrándozik,eszik,mindent úgy csinált,mint azelőtt) .Kapott antibiotikumot és injekciót és hazahozhattuk.Azt el kell ezzel kapcsolatban mondanom,hogy ez akkor kezdődött amikor megevett egy egész cicakaját zacskóstul együtt amikor egyszer nem voltunk itthon .Ezt mondtuk az állatorvosnak is aki azt mondta hogy nem hiszi ,hogy ez lenne a baj,mert akkor fájdalmai lennének.

Eltelt 1 hónap addig semmi baj nem volt és utána egyszer csak ismét vér volt a székletében.Ismét elvittük állatorvoshoz aki ismét megvizsgálta és nem talált semmit,hisz a cica kedélyállapota kitűnő volt.Igaz volt egy kicsi hőemelkedése .Kértem vérvizsgálatot ami azt mutatta ki,hogy paraziták vagy féfgek vannak benne.Ez azért volt fura,mert előtte 1 hónappal kapott féregirtó gyógyszert, és előtte megkapta a féregirtó védőoltásokat. De mindegy ő adott neki ismét injekciót giliszták ellen és antibiotikumot.Hazahoztuk és ismét egy hónapig minden rendben volt aztán tegnapelőtt ismét vér volt a kakijában.Én ezt nem értem. A legjobb ételeket kapja (whiskas, kitekat). Nagyon szeretjük és nagyon vigyázunk rá. A legjobban azért nem értem,mert teljesen jó hangulatban van.Mintha semmi baja nem lenne.És amikor székel akkor sem nyávog hogy fájna neki. Én Írországban élek és eddig még csak itteni állatorvosok segítségét kértem. Mivel ez még eddig nem segített gondoltam kikérem az Önök véleményét is . Válaszukat előre is köszönöm . Üdv : Enikő

Válasz

Kétségtelen, hogy a vér látványa mindig nagy aggodalmakat kelt, de azért koránt sincs akkora baj, mint gondolná! A vastag és végbél belső fala tele van apró, pici, vékonyfalú erecskékkel, amelyek egy kis erőlködés alkalmával könnyen megrepednek és ilyenkor pár csepp vér keveredik a bélsárba. Ez önmagában nem kóros, nem utal betegségre. Viszont gyakori követklezmény a hígabb és a túl kemény kaki ürítésénél. Az állatot mindig egyben kel nézni, és egy cicánál nagyon fontos, hogy milyen a kedve, eszik-e, jól múködik-e? Ha igen, akkor ezzel az apró tünettel nem nagyon kell foglalkozniuk.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »