Macskák

Hogyan szoktassam össze cicáimat?

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező TeodorZokni

Kérdés

Van egy 8 hónapos frissen ivartalnított maine coon cicám és pár napja hoztam hozzá egy másfél éves brit ivartalanított lány cicát. Szegénykémnek nagyon rossz sorsa volt. A halott gazdijukkal kellett lenniük hosszú ideig. Már régebb óta gondolkozom, hogy hozok egy másik cicát, mert az enyém sokat van egyedül, emellett ha meglát más cicát, olyan boldog. Eleinte féltem, hogy nem fog neki tetszeni és megsértődik. Na ennek éppen az ellenkezője történt!

Nagyon boldog, örül. Viszont a másik cica kevésbé örül annak, hogy az enyém játszana vele. Morog, fúj. Tegnap Teo el akarta úgy kapni, ahogy velünk szokott játszani, hogy a kicsi rögtön bepisilt. Azóta még olyan közel sem megy hozzá, mint eddig. Már több napja van nálunk, de Teo tiszta kattant lett.

Egész hajnalban kaparja az ajtót, ha beengedem a kicsihez menne fel a szekrényre és játszana vele, de a másikk csak búg. Egész hajnalban sírt, nyávogott. Túlságosan felpörgött. Attól félek, hogy megőrül.

Az a baj, hogy a kicsi is jönne ki a szobából, felfeldezni, de az enyém nem hagyja, örökösen megijeszti. Olyan érzés, mintha a játékszere lenne és nem akarná megismerni csak durr bele a közepébe. . Már azzal a cicával is morogtak egymásra, akivel együtt volt. Lehet jobb lenne Neki ha egyedül maradna meg kedvencnek? Hálásabb lenne.

Teljesen tanácstalan vagyok. Eddig úgy gondoltam, hogy jó lesz és barátok lesznek, csak nagyon sok idő kell a kicsinek, míg megnyugszik. de amit tegnap csinált a sajátom... porba foszlott az eddigi munkánk. Mit tegyek? Félek,hogy ez az egészségére fog rámenni.

Válasz

- Igen a második cica előéleténk traumája és talán a szocializáltsági szintje okozza a jelenlegi helyzetet. A közös etetések, jutalomfalatok és ha Ön próbálja őket játékkal motiválni, egy idő után meghozza a várt eredményt.
- A TEO- t próbálnia kell egy kicsit visszafogni, a másikat bátorítani.
- A félős macskának Bach-virágterápiát tudok javasolni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »