Macskák

Miért pisil a cica az ágyra?

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Timi

Kérdés

Segítséget szeretnék kérni Önöktől! A 8 éves ivartalanított nőstény cicánk kb. 1 hónapja folyamatosan az ágyra pisil. Reggel elmegy ugyan az alomba pisilni, de este miután hazaérünk csak az ágyra hajlandó. Sajnos a szobák nem zárhatóak, mert egy légtérben van minden ajtó nélkül.

Már mindent kipróbáltunk. Cseréltünk alomtálat, az almot folyamatosan takarítjuk. A családon belül nem történt változás, de lassan babát szeretnénk és nem tartható tovább ez az állapot. A cica kedélyállapota is nagyon megváltozott. Nem jön oda hozzánk esténként, hogy simogassuk, inkább elbújik magányosan a lakásban. Ha odavesszük magunkhoz, akkor is tartózkodóan viselkedik, volt hogy egy fél óra után nyugodott csak meg annyira simogatás közben, hogy dorombolt egy kicsit.

Ami érdekes, hogy vannak olyan napok, amikor semmi baja nincs a cicának. Odajön hozzánk, boldognak tűnik és még nem is pisil be. Persze ilyenkor dupla adag simit kap a jó viselkedésért. Sajnos a munkahelyemen elég nagy zűr van, így én is elég feszült vagyok szeptember óta. Arra is gondoltunk, hogy ezt érzi a cica. Lehetséges? Mi ilyenkor a teendő? Azon is gondolkodtam, hogy elviszem a cicust egy viselkedés terapeutához, ha tudnának Pesten ajánlani valakit, nagyon megköszönném. Segítségüket nagyon köszönöm. Németh Tímea

Válasz

Amikor otthon vannak, tiltsák meg a macskának az ágyon tartózkodást! Rajta kell kapni a tettén és azonnal büntetni, megilyeszteni (csörrenő hang, vízipisztollyal lespriccelés, stb. !!!) - Ne kezdeményezzen közeledést, azonban, ha a macska kezdeményez közeledést, akkor azt jutalmazza. - A háziállatokat természetesen befolyásolja az embertárs pszichikai- idegi állapota.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »