Macskák

Hogy viselnék idős cicáim az Írországba való szállítást? Hosszú lenne nekik az út?

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Annuci

Kérdés

Kedves Doktor úr/nő!

3 cicám van, két nőstény, az egyik 8, a másik 15 éves, illetve egy kandúr, aki 14 éves. Külföldre költöznék a nyáron, Írországba. Autóval szeretném megoldani az utaztatásukat, a különféle előírásoknak már utána néztem. A kérdésem nem erre vonatkozik, sokkal inkább lelki vonatkozású. Ön szerint hogyan viselnék a több, mint egy napos utazást?(megközelítőleg 28 óra, de inkább több)

Hogyan illeszkednének be az új környezetbe? Van-e valamilyen speciális tartási mód a költözés megtörténte után, hogyan kell kezelni őket, hogy ne zavarodjanak meg és ne szökjenek el? És végül, de nem utolsó sorban, Ön ajánlja-e, hogy ezt a megoldást válasszam? Sajnos repülővel nem tudom kivinni őket, mert az Írországba repülő légitársaságok nem foglalkoznak állatok szállításával, fuvaroztató cég pedig 3 napos utat vállal csak. Nem tudom fontos-e ez az információ, de kertes házban élnek születésüktől fogva, elég szabadelvűek mindannyian. Külföldön is hasonlóak lennének az életkörülményeik. Köszönöm szépen gyors válaszát!!

Tisztelettel: Kovács Anna

Válasz

- Ez nagyban függ a cicák egészségügyi állapotától, életkorától, karakterétől és hogy mennyire szoktak eddig hozzá az autózáshoz.

- Ajánlatos 3-4 óránként mozgatni, itatni/etetni, játszani velük és ürítésre lehetőséget adni nekik.

- Az esetleges utazási stressz enyhítésére is és az esetleges utazás közbeni tünetek enyhítésére is jól használható Bach-virág és/vagy homeopatikus készítmények vannak.

- Az új környezetbe történő beilleszkedést Bach-virágterápiával szintén jól lehet támogatni.

- Esetleg ezeken a címeken érdeklődhet a légi szállítást illetően, mert ez a 3 napos idő valóban soknak tűnik: www.airmaxcargo.com
www.flyvokurka.com
www.petshipping.com
www.vip.aero
www.petair.de

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »