Macskák

17 éves macskámon 2 dudor nőtt. Nyomásra nem érzékeny..

kategória Macskák
Jelleg Öregedés
Kérdező Bahar

Kérdés

Kedves Dr. Háziállat!

Van egy 17 éves cicám, aki hétköznapjaiban életkorához képest, fitt és játékos, úgy tűnik mintha jóval fiatalabb lenne. Viszont a probléma az, hogy jelentkezett neki 2db "dudor" a hátán és a nyakán. Arra gondoltam, hogy daganat lehet, de nem fáj neki és hagyja, hogy hozzányúljak. Olyan mint egy vízzel teli hólyag, csak annál sokkal nagyobb. Azért érdekes, mert cicám tudomást se vesz róla és teljesen boldogan éli az életét. Rendesen eszik. El akartam már vinni orvoshoz, de jelenleg nem tudom és attól is félek, hogy műtétet kéne végrehajtani rajta ami egy 17 éves cicánál elég veszélyes. Előre is köszönöm a választ!

Válasz

Mindenképpen tessék állatorvost felkeresni és a macskát ill. a duzzanatokat megvizsgáltatni! E nélkül ugyanis csak találgatni lehet a szóba jöhető több lehetőség között, aminek semmi értelme nincsen.

Daganat és daganat között is hatlamas eltérések vannak és lehetnek, így anélkül, hogy pontosan tudnánk, milyen elváltozás van ennek a duzzanatnak a belsejében, nem igen lehet véleményt alkotni. Mindenképpen arra kellene törekedni, hogy mielőbb legyen pontos diagnózis.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »