Macskák

Idős macskánk sántít, lehet, hogy kiugrott a válla?

kategória Macskák
Kérdező Zsuzskama

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr , Doktornő !

Két napja a 17 éves cicánk az esti portyázásból kicsit sántítva tért vissza. Akkor még nem lehetett megállapítani, hogy melyik lábával van a gond. Tegnap nálunk sajnos ünnepnap volt ( Németországban élünk ).Reggelre már egyyértelműen látszott, hogy a cicánk mellső lábának a váll forgó része duzzadt. Kemény, mintha csak a forgó lenne, semmi vizenyős, képlékeny terület. Ezért is gondoltunk először arra, hogy a váll ugrott ki a helyéről. De rendesen ráállt, használja és különösebben nem is fájlalja. Ma reggel vittük el egy állatorvoshoz, ő a cica kora miatt elsőre nem akart röntgent csinálni. Végigvizsgálta Arthurunk mellső lábát és arra a következtetésre jutott, hogy szerinte nincs eltörve, kiugorva a helyéről, mert akkor a cica nyafogott volna vizsgálat közben.

Nekem kicsit furcsa volt, hogy elég erősen megtekergette a válli forgóját szegénykémnek, úgy, hogy nem is látott röntgenképet a csontról. Adott a cicánknak egy gyulladáscsökkentő ( ! ) injekciót és hétfőig hazaküldött, hogy majd meglátjuk javul-e valamit is. Amióta hazaértünk ,Arthurunk bal lábával el kezdett csámpásan menni, amit idáig legalább nem csinált.

Lehet, hogy a tekergetés miatt? Őszintén szólva otthon Gazdagréten van egy csodálatos állatorvosunk akiben megbíznék, de benne valahogy nem. Nem láttam az orvost a helyzet magaslatán. Szeretném tudni, hogy mit tegyünk, várjunk, vagy keressünk föl egy másik szakorvost.?

Ha rándulásról van szó, akkor a duzzanat hány nap alatt megy le? Próbálok képet is küldeni és várom a válaszukat ! Az első képen előlnézetből is jól látszik a válli duzzanat, de a másodikon felülnézetből talán még jobban. Üdvözlettel szép hétvégét kívánok , válaszukat kérném szépen a

pethoe.zsuzsi@online.de-re küldjék el:

Pethő Zsuzsanna

(a kép  eredeti méretében a linkre kattintás után nézhető meg)

Válasz

A duzzanat sok minden ok miatt lehet (pl. sérülés érte ott, vagy megharapta egy másik macska), és a most még kemény duzzanat pár nap alatt sokat változhat (pl. felpuhul, esetleg ki is lyukad, ami arra utalna, hogy ez egy tályog volt). Azt, hogy a mostani sántikálás az orvos vizsgálata miatt lenne, nem hiszem. Azt javaslom, pár napot várjanak, addig tartsák otthon, ne engedjék el portyázni. Ha ez után még mindig gond van vele, vigyék vissza ahhoz, akinél már jártak (nem jó ide-oda mászkálni állatorvosok között), hátha akkor már jobban tudja vizsgálni, és esetleg születik valami diagnózis is.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »