Macskák

2 ivartalanított hím macskám újabban összeverekszik. Mit tehetek?

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező D.Andi

Kérdés

Üdv, a két ivartalanított macskám, akik eddig egymás nélkül se tudtak létezni. Most verekednek, fújnak egymásra. Egyik napról a másikra. 2 évesek. Külön zárjam öket ? Külön helyiséget nem tudok nekik adni. Eddig nem volt semmi baj, játékon kívül, de most, nagyon durva. Mit tegyek ???? Köszönöm a választ.

Válasz

Ha két ivartalanított hím macskád összeverekszik, akkor valószínűleg dominanciaharc zajlik közöttük, vagy más viselkedési problémák merülnek fel. Az alábbiakban néhány javaslatot találsz, hogyan kezelheted ezt a helyzetet:

  1. Szeparáld őket: Amikor látod, hogy a macskák összeverekednek, azonnal válaszd el őket egymástól. Ne hagyd, hogy a konfliktus tovább fokozódjon. Helyezd őket külön szobákba vagy használj elválasztókapukat, hogy megakadályozd a találkozást.

  2. Biztosíts szeparált területeket: Ha nem tudod mindig szétválasztani őket, akkor biztosíts külön területeket mindkét macskának. Olyan helyeket alakíts ki, ahol el tudnak vonulni és pihenni anélkül, hogy találkoznának egymással. Ez segíthet csökkenteni a konfliktus lehetőségét.

  3. Ellenőrizd a stresszforrásokat: Győződj meg róla, hogy mindkét macska rendelkezik megfelelő menedékhellyel, alvóhellyel, élelemmel és vízzel. Az erőforrások korlátozása vagy hiánya stresszt okozhat, és ez hozzájárulhat a viselkedési problémákhoz.

  4. Használj feromonkiegyenlítő spray-t: Feromonkiegyenlítő spray-k vagy dugók segíthetnek csökkenteni a stresszt és javítani a macskák közötti viszonyt. Ezek a termékek utánzatot tartalmaznak a macskák természetes nyugtató feromonjából, amely segít megnyugtatni őket.

  5. Kérj állatorvosi segítséget: Ha a probléma továbbra is fennáll, és a macskák továbbra is összeverekednek, fontos lehet konzultálni egy állatorvossal vagy állatviselkedési szakemberrel. Ők alapos vizsgálatot végezhetnek, és segíthetnek megérteni a viselkedési probléma okait és megoldásait.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »