Macskák

Ivartalanított macskánk beteg: lázas, sántít...

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező SGabor

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

2011 június 2-án született a cicám. 2012 február 27-én elköttettük őt. A problémák május hónaptól kezdődtek. Minden előzmény nélkül 40-42 fokra felment a láza, bal első lábára sántítani kezdett. Kapott infúziót antibiotikumot lázcsillapítót. Ez az állapot 7 napig tartott, majd megszűntek a tünetek.

3 nap után újrakezdődött minden ugyan ezekkel a tünetekkel. Vért vettek AIDS-re, leukémára, mindkettő negatív. Doxycyclin gyógyszert kapott, ami javított az állapotán. A 9 napos gyógyszerkúra után 3 hét múlva újra jelentkeztek ugyan ezek a problémák, 4 hónap alatt 3szor ismétlődött meg ez a folyamat. Most szeptemberben újra vért vettek amit felküldtek a Pesti Állatorvosi Egyetem klinikájára és a vírusokra és a parazitákra negatív eredmény jött vissza.

Ott tartunk az állatorvossal együtt, hogy tanácstalanok vagyunk, nem tudjuk mi lehet a baj és valószínű, hogy ha a gyógyszerezés abbamarad újra előjön a lábfájdalom és a magas láz.

Előre is köszönöm segítségét!

Gábor

Válasz

Sajnos nem igazán értem, hogy mit vár egy ilyen internetes kérdezz-felelek tanácsadástól? Ha a macskájának a bajáról ennyiféle vizsgálat és kezelés után sem sikerült megállapítani, hogy mi lehet a tünetek oka, akkor nem hiszem, hogy itt bármi okosat ki lehetne találni. Ahhoz, hogy ez kiderülhessen, tovább kell vizsgálni olyan eljárásokkal, amelyekre eddig nem került sor. A kiindulópont talán az lehet, hogy az első alkalommal a bal első lábára sántított.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »