Macskák

Mitől liheg és szenved a kandúrom?

kategória Macskák
Kérdező Zsolt

Kérdés

Üdvözletem. A következő történettel fordulok önökhöz.Az eset középpontjában a 2 éves kandúr macskám van, aki eddig még nem kapott el semilyen betegséget.Oltást sem kapott soha. Az első tünetek jelentkezésekor arra lettem figyelmes hogy egy pár napos csavargás után kicsit fáradtan került elő, eszegetett ivott semmi különöst nem vettem észre rajta.Olyan 12-16 óra elteltével oldalára feküdve nyávogás és sűrű lihegésre lettem figyelmes.Pár óra múlva elnagydolgozta magát (halmazállapota szilárd volt) amit fekve tett mivel szerintem nem igazán akart mozogni mivel a has fájdalmai mozgásra jelentkeztek.

A következő 24 órában egy gyenge állapot volt észrevehető rajta, kb 3 óránként 3-4 nyávogással tudatta fájdalmát sűrű lihegéssel kísérve. A következő 24 órában kis javulás volt tapasztalható kicsit jobban volt. Szintén 24 óra múlva mintha mi sem történt volna már nyoma sem volt a tüneteknek.A betegség lefolyása alatt én nem tudom hogy jó ötlet volt e de én tejfölt próbáltam vele nyalatni, ami csak erőltetve sikerült. A javulást kísérően kikövetelte magának hogy ő menni akar és megint eltünt pár napra.Innen minden ismétlődött, csak sokkal gyorsabban.Nyávogás egyszer beszékellés egyszer behányás ezután amit itattam vele vizet illetve kis tejfölt már nem jött ki belőle.A betegség intenzívebb volt de egy nap alatt jelentősen javult.Másnap már eszegetett (zala szalámi), sok vizet ivott. Másnap megint gyenge kedvtelen, most itt tartok és nem tudom mi okozhatja mit tudok ellene tenni.

Válasz

Kedves Gazdi! Alapos kivizsgálás szükséges a cicának, mert biztosan valamilyen belszervi betegsége van (vérlabor, fizikális vizsgálat stb.). Minnél gyorsabban el kell vinni egy szakemberhez. Tisztelettel Dr. Szaniszló Ferenc

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »