Macskák

A cica nem spriccel hanem odakuporog mintha pisilne..

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Monacica

Kérdés

Kedves Dr. Úr!

Köszönöm a válaszát! De a cica nem spriccel hanem odakuporog mintha pisilne! Sok macskám volt már de eddig mindnél azt láttam hogy úgy jelöl hogy oda tolja a kiszemelt területhez a fenekét, rázza a farkát és spriccel, de ez a cica egyedül is van nincs sem kutya sem macska rajta kívül a lakásban. Lehet hogy ő így jelöl? És nem kicsi a folt sem hanem eléggé nagy méretű mintha pisi lenne! Viszont nem láttam még jelölni sem.

Üdv. Mónika!

Válasz

Kedves Mónika,

előfordulhat, hogy valóban pisil, de ez is egyfajta jelölés a számára. Mindenképpen javasolt az ivartalanítás.Természetesen nem kizárt egy alsó húgyúti megbetegedés sem, ezt viszont állatorvosa gyorsan ki tudja zárni.

Ha azt tapasztalja, hogy a korábban otthonülő macskája feszültebb, igyekszik minél többször kiszökni a lakásból, éberen figyeli a territóriumát, tudomásul kell vennie, hogy kedvencünk „férfivá érett”. Ha ezek a jelenségek nem is annyira szembeötlők, a macskavécé tisztításakor egészen biztosan érzékeli, hogy a cica vizeletének szaga sokkal erősebbé, szúrósabbá vált.

A fiú cicák szeretik az egész világgal tudatni, hogy melyek birodalmának határai, és ennek érdekében összetéveszthetetlen szagú vizeletükkel rendszeresen lespriccelik a territóriumuk bizonyos pontjait.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »