Macskák

4 éves kandúrunk hirtelen mindenhova odapisil.

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező mizy

Kérdés

Kedves Doktor Úr!

Az én problémám kb. 3 hónapja jelentkezett. A Cicám 4 éves kandúr, aki nincs ivartalanítva, szigorúan szoba cica. Mindig is az volt! Az elejétől kezdve alomba végzi a dolgát, ha az ajtót zárva találta ahol az alom van hangos nyávogással adta tudtunkra, hogy szeretne bemenni. De a fürdőszoba ajtó állandóan nyitva van, hogy ő nyugodtan bemehessen, ha elvégzendője van. Soha nem pisilt, semmilyen tiltott helyre. Ha az alomja nem volt neki tetszetős akkor beugrott a kádba és a lefolyó fölé gugolva pisilt. Jelölgetni sem jelölt még soha. Egy nagyon rendes kis cica. Volt....

Mert az utóbbi 3 hónapban mindenhova odapisil, és nem csak jelöl hanem igazán sokat pisil, pont mint az alomjában tette. Rendszeresen az ágyra(paplanra), papucsra, ledobott ruhákra, lábtörlőre, újságra stb.. Arra gondoltam talán egyedül érezheti magát mivel 3 hónapja kaptam munkát és szinte az egész napot egyedül tölti itthon, mivel párom is dolgozik.

Gondoltam így tüntet a magány ellen. Kb két naponta mosom a paplant, de mostmár kénytelen leszek lecserélni az ágyneműt, bár nem tudom mennyire segít majd ez!

Két kérdésem lenne:

1.
Mivel mossam, tüntessem el a szagokat?

2.
hogyan szoktassam le erről a mindenfelé pisilésről. Ráadásul páromat rendszeresen harapdálni kezdte, de csak őt, engem nem. Pedig ha itthon vagyunk játszunk vele, szeretgetjük.

 

Köszönöm válaszát!

Válasz

1./ erős illatú fertőtlenítőszer: domestos, flóraszept, stb.

2./ a leírt tünetek összességében domináns viselkedésre utalnak, első körben ivartalanítást javaslok.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »