Macskák

Macska karomvágáshoz szeretnék segítséget kérni...

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező anagallis

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat! Karomvágáshoz szeretnék segítséget kérni. Van több (és többféle: öreg bútordeszka, szizál, karton) karomkoptatónk is, de két lakásban tartott macskánk nem igazán használja ezeket, illetve, a mellső mancsukkal még csak-csak, de a hátsóról nem tudják a karmot koptatni. Vágni viszont sehogyan sem hagyják, hiába a nyakszirtfogás, rángatja a lábát, karmol, ami biztos út ahhoz, hogy belevágjunk az érzékeny részekbe. Állatpatikában beszerezhető-e valamilyen enyhe nyugtatószer, amelynek hatása alatt le tudnánk vágni a túlnőtt karmokat? Köszönettel, Nagyné Maros Gabriella

Válasz

Az állatpatikákban többféle nyugtató hatású gyógyszert lehet kapni de sajnos ezek hatása nem mindig kielégítő. A biztosabban ható gyógyszerek receptkötelesek hiszen ezek pontos adagolása elengedhetetlen. A szükségesnél kisebb mennyiségű nyugtató nem hat megfelelően a túladagolás pedig nagyon veszélyes állapotot eredményezhet.

Ezért azt javaslom hogy valmelyik helyi állatorvossal beszélje meg ezt a problémát. A macskák testsúlyát le kell mérni a megfelelő mennyiségű nyugtató kiszámításához.

A macskák karomtalanítása

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »