Macskák

Kiscica ágyra pisil

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező sorci0988

Kérdés

Üdvözletem!

Azzal a problémával fordulok önökhöz, hogy 3 hete hoztuk haza a két új macskánkat. 1 fiú és 1 kislány. Jelenleg 9 hetesek mùlottak. Mindkét cica alomhoz szoktatva került hozzánk. A fiù rendszeresen az ágyra pisil, de kizárólag csak a takarót, a lepedőt vagy épp a párát pisili le, ha semmit nem hagyunk az ágyon nincs probléma. Viszont előfordult már, hogy éjszaka arra ébredtünk, hogy pisis a lepedő. Mindent többször át illetve kimostunk, de hiába. Folyamatosan próbálkozunk macskariasztó sprayvel, de nem bizonyul hatékonynak. Egy rövid ideig nem mennek az ágy közelébe, de kis idő elteltével nem zavartatják magukat és ismét az ágyon vannak. Más bútornál nincs ilyen probléma csak az ágyon az ágyneműkkel nincs megbékélve. Okozhatja ezt a viselkedést esetleg a mosószer, öblítő vagy ez szimpla megjelölés?

Válasz

Kedves gazdik,

 

ők még elég picik, így nem az ivaros viselkedés vagy jelölés az ok, de ettől függetlenül ajánlott lesz majd fél éves kor előtti ivartalanításuk, hogy ezek ne is alakulhassanak ki. Lehet, hogy az öbílő az ok, de ezt csak kísérletezéssel lehet kideríteni.

Amikor otthon vannak, tiltsák meg a cicóknakaz ágyon tartózkodást! Rajta kell kapni a tettén és azonnal büntetni, megijeszteni (csörrenő hang, vízipisztollyal lespriccelés, stb. !!!) - Ne kezdeményezzen közeledést, azonban, ha a cicók kezdeményeznek közeledést, akkor azt jutalmazzák.

2 cicának két alom ajánlott, ami mindig legyen tiszta, minden ürités után tisztítsák ki.

Cikkek a témában:

Ha a cica az alom mellé pisil...
15 tudnivaló a macskavécéről macska-gazdiknak

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »